O bacterie din flora intestinală ar putea juca un rol esenţial în tratarea bolii Crohn, maladie intestinală care afectează sute de mii de persoane în lume, arată unui studiu publicat în revista Academiei Americane de Ştiinţe.
Potrivit echipei de cercetători francezi care au realizat studiul, din flora bacteriană a pacienţilor suferinzi de boala Crohn lipseşte bacteria F. prausnitzii. Absenţa acesteia provoacă scăderea capacităţii de apărare a intestinului împotriva bacteriilor "rele" din tubul digestiv, ceea ce duce la apariţia bolii Crohn. Aceasta poate cauza ocluzii intestinale, abcese sau perforaţii, care uneori duc la deces.
Cercetătorii au demonstrat în laborator că bacteria F. prausnitzii reduce inflamaţia la nivelul intestinului. Administrarea acestei bacterii se poate face pe cale orală sau prin injecţii, iar absorbţia ei de către organism se realizează prin intermediul circulaţiei sangvine. Cercetătorii vor continua studiile în scopul obţinerii unui medicament probiotic care să trateze boala Crohn.
Citește pe Antena3.ro