x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O infecţie bio, vă rog!

O infecţie bio, vă rog!

de Luiza Moldovan    |    18 Iun 2014   •   16:14

Vă plac reclamele la unghii infectate cu tot felul de bacterii? Şi mie. Mult de tot. Îmi place să văd unghii galbene, ridicate, cu dungi pe ele, diforme, împuţite, care arată ca nişte insecte moarte. Îmi mai plac şi reclamele la călcâiele crăpate. Ar trebui să se dea împreună, ca într-un film artistic, reclamele la unghii infecte şi cele la călcâiele atent selecţionate, să fie cât mai scârboase cu putinţă, dar care să fie compensate de o faţă drăguţă. Pe sistemul “nu te uita la faţă, uită-te la călcâie! În ele stă adevărul”.

Orice călcâi cu şanţuri cât Groapa Marianelor îşi are, precum bine ştim cu toţii, săgeţile lui salvatoare. O săgeată are rolul de a netezi călcâiul, aşa încât să nu te mai uiţi pe scara rulantă în spate, să vezi dacă te vede cineva, îţi dai repede cu o săgeată şi gata, a trecut. Acelaşi sistem e valabil şi pentru unghiile remarcabil de scârboase, afectate de bacterii care cică se iau atât de uşor, că nici nu-ţi dai seama.  Poate chiar acum, în momentul ăsta în care te scarpini la scăfârlie, o bacterie se urcă pe piciorul tău şi ţi se inserează, ca o bestie animalică (sic!), sub unghie, în timp ce tu îţi aranjezi, poate, părul. Vorba unei alte reclame, “îngrozitor!”.

În ce lume trăim! Ne ameninţă bacterii despre care, acum 50 de ani, habar n-aveam că există, creăm medicamente şi săgeţi pentru patologii care nu ne dădeau nici o bătaie de cap acum 20 de ani, dar care cu siguranţă că existau. Recent, am auzit că ne paşte o nouă pandemie de nu-ştiu-ce vierme deosebit de periculos, iar cei mai expuşi sunt, senzaţional, copiii şi bătrânii! Fată, ce sălbatică eşti!

În ce mă priveşte, mai am un singur dor, vorba Poetului: măcar dacă e să ne îmbolnăvim de ceva, să fie ceva bio, nu ceva creat artificial într-un laborator obscur din lume. Dacă tot e să mă tratez cu săgeţi, daţi-mi, că rog o bacterie bio, eco, fără conservanţi sau adaosuri de coloranţi sintetici. Să-mi fie şi mie drag să am o unghie din aia oribilă. Apreciez o infecţie naturală, asezonată cu fungi de calitate superioară, atent selecţionaţi, din culturi biologice.
“Şi nota, vă rog!”


×