x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă cerere de eliberarea a lui Becali, judecată în 21 aprilie

O nouă cerere de eliberarea a lui Becali, judecată în 21 aprilie

15 Apr 2009   •   00:00

Judecătoria sectorului 1 va lua în discuţie în 21 aprilie cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitare care a fost înaintată miercuri, instanţei, de către avocaţii patronului clubului Steaua, Gigi Becali.



Avocaţii lui Gigi Becali au depus miercuri la registratura instanţei o nouă cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Instanţa a înregistrat cererea şi a stabilit ca ea să fie dezbătută în 21 aprilie.

În scopul eliberării finanţatorului Stelei un alt avocat depusse cu o zi înainte, marţi, o cerere de eliberare pe motiv că este necesar ca Becali să fie în libertate pentru a-şi putea conduce campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Unul dintre avocaţii care îl apără pe Becali, Mariana Ştefan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cererea depusă, marţi, la instanţa Judecătoriei sectorului 1 se arată că s-au schimbat temeiurile pentru care a fost luată măsura arestării preventive în cazul clientului său, pentru că "Gigi Becali a devenit candidat eligibil, înregistrat la BEC, pentru alegerile europarlamentare din luna iunie".

"Ţinând cont că pe 8 mai începe campania electorală petnru alegerile europarlamentare şi pentru a asigura posibilitatea ca Gigi Becali să îşi desfăşoare activităţile de promovare în timpul campaniei, precum şi pentru a-i asigura acestuia un drept constituţional, şi anume acela de a fi ales, el trebuie lăsat în libertate", a arătat Mariana Ştefan.

Avocata a mai precizat că, dacă s-ar respinge această cerere, s-ar putea considera că judecătorii îi încalcă lui Becali dreptul prevăzut de articolele 37 şi 38 din Constituţia României, referitoare la dreptul de a fi ales, în acest caz la dreptul de a fi ales în Parlamentul European.

Avocata Mariana Ştefan a mai spus că, în opinia sa, s-ar mai încălca şi articolul 53 din Constituţia României, referitor la condiţiile în care poate fi limitat dreptul electoral.

Această nouă cerere urmează să fie dezbătută vineri, 17 aprilie, de magistraţii Judecătoriei sectorului 1.

În luna noiembrie anul trecut, în plină campanie electorală, un candidat liberal pentru colegiu Turda, Virgil Pop, a fost arestat pentru corupţie. Pop a fost ales deputat, el aflând vestea în arest. După ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, Pop a fost pus în libertate de instanţă.

Arestatul Gigi Becali figurează pe lista PRM pentru Parlamentul European - depusă în 7 aprilie, la BEC - pe primul loc aflându-se Corneliu Vadim Tudor, urmat de Gigi Becali.

Plasarea lui Becali pe lista europarlamentarilor a survenit arestării sale, decisă în 3 aprilie de Judecătoria sectorului 1.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator becali