x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă rundă de amânări în procesul de privatizare a Poştei Române

O nouă rundă de amânări în procesul de privatizare a Poştei Române

de Alexandru Radescu    |    27 Iun 2014   •   14:08
O nouă rundă de amânări în procesul de privatizare a Poştei Române

Data limită de depunere a documentelor de participare şi a ofertelor preliminare şi neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română, stabilită la data de 30 iunie 2014, ora 12:00 s-a prelungit până la data de 30 septembrie 2014, ora 12.00, a anunţat azi Ministerul Societăţii Informaţionale. Decizia a venit la propunerea Comisiei pentru privatizare, “ca urmare a solicitării unei importante administraţii poştale europene care a achiziţionat recent dosarul de privatizare şi a evoluţiei pieţei serviciilor poştale locale şi internaţionale”.  

Alexandru Petrescu, Director interimar la Poşta Română

“ Există în prezent premisele unei privatizări de succes întrucât o mare administraţie poştală europeană a cumpărat recent dosarul de privatizare a companiei. Fiind vorba de o documentaţie complexă, de o decizie importantă şi de o tranzacţie majoră, s-a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor preliminare. Consultantul împreună cu echipa de privatizare desfăşoară discuţii împreună cu alţi potenţiali investitori şi suntem încrezători în semnalele pozitive ale pieţei. Lucrăm activ la finalizarea discuţiilor cu Comisia Europeană privind conversia datoriilor companiei în acţiuni”, a declarat azi ministrul Răzvan Cotovelea.

Curăţenie generală în CA de la Poşta Română. O singură persoană rămâne în funcţie


Dosarul de prezentare, atât în limba româna cât şi în limba engleză, poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 50.000 euro (sau echivalentul în RON, la cursul comunicat de B.N.R valabil la data plăţii), de la sediul MSI pe baza cererii scrise prealabile a investitorilor interesaţi. Cererea scrisă privind achiziţionarea dosarului de prezentare va fi comunicată în prealabil cu cel puţin 2 zile lucrătoare prin scrisoare recomandată sau personal prin depunere la sediul ministerului.

AU CEDAT! Întreaga echipă de management a Poştei Române a renunţat la salariile compensatorii

Astfel, pentru participarea la procesul de selecţie, investitorii interesaţi vor depune la sediul MSI până la data limită 30 septembrie 2014, ora 12:00, documentele de participare prevăzute la art. 35 din Hotărârea Guvernului 577/2002 şi în Dosarul de prezentare, inclusiv documentele ce atestă îndeplinirea criteriilor de precalificare şi garanţia de participare în valoare de 9.480.866 RON sau echivalentul acestei sume în EUR, la cursul de schimb B.N.R. din ziua constituirii garanţiei, conform precizărilor din Dosarul de prezentare, inclusiv a oricăror instrucţiuni ce se comunică ulterior investitorilor si ofertele preliminare şi neangajante.

 

 

 

×
Subiecte în articol: privatizare posta