x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curăţenie generală în CA de la Poşta Română. O singură persoană rămâne în funcţie

Curăţenie generală în CA de la Poşta Română. O singură persoană rămâne în funcţie

10 Iun 2014   •   16:25
Curăţenie generală în CA de la Poşta Română. O singură persoană rămâne în funcţie

 Adunarea Generală a Acţionarilor din Poşta Română a ajuns la concluzia că toţi membrii Consiliului de Administraţie vor fi revocaţi, cu excepţia reprezentantului Fondului Proprietatea, a declarat, azi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

'Cu siguranţă, pot să vă argumentez că, în acest moment, toţi acţionarii sunt ferm convinşi să schimbe Consiliul de Administraţie. Totul se va anunţa când se va întâmpla ceva. Am ştiut de schimbarea directorului, dar nu mi se pare normal ca, prin comunicări gen telefon, e-mail să vin şi să iau o poziţie oficială apropo de ceea ce întâmplă acum la Poştă. De facto, nu se întâmplase nimic, nu se schimbase Consiliul de Administraţie. În acest moment, dacă mă întrebaţi, vă răspund că nu ştiu dacă mai este Consiliu de Administraţie la Poştă. AGA ia o decizie. Ştiu, însă, că AGA a ajuns la concluzia că toţi în afară de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocaţi, urmând să fie numit un Consiliu de Administraţie interimar, iar acesta din urmă va lua o decizie dacă rămâne cu domnul Smeeianu sau alege un alt director general interimar. Decizia se discută încă de joi (5 iunie 2014 - n. r.)', a spus Cotovelea, citat de Agerpres.

Oficialul a adăugat că aşteaptă argumentele AGA referitoare la o eventuală decizie de revocare a membrilor Consiliului de Administraţie din Poşta Română.

'Aştept să văd care sunt argumentele discutate în AGA, nu ştiu să vă spun altceva. Miniştrii nu fac ce vor ei. Există nişte reguli, nişte responsabilităţi, analize juridice, operaţionale şi, în funcţie de asta, administratorii noştri care sunt îndreptăţiţi să analizeze modul în care un Consiliu de Administraţie la Poştă s-a manifestat. Ei propun şi ei iau o decizie. Mi se pare extrem de justificat ca atunci când dăm declaraţii de presă noi, ministerul, ca şi acţionar, să o facem în deplină cunoştinţă de cauză (...) Ce pot să vă spun este că Adunarea Generală a Acţionarilor a luat decizia fermă de a schimba Consiliul de Administraţie. Din ce ştiu, nu există motive temeinice şi juridice ca reprezentantul Fondului Proprietatea să fie schimbat. Ceilalţi şase membri ai Consiliului de Administraţie au fost aleşi de domnul Smeeianu şi de Poştă în urma procesului de selecţie, pe baza Ordonanţei 109', a afirmat ministrul pentru Societatea Informaţională.

Compania Naţională 'Poşta Română' /CNPR/ este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de 5.680 de oficii poştale.

Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.

×