x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O persoană care trebuia să fie în izolare, depistată într-un tren pe ruta Ploiești - București

O persoană care trebuia să fie în izolare, depistată într-un tren pe ruta Ploiești - București

24 Mar 2020   •   11:08
O persoană care trebuia să fie în izolare, depistată într-un tren pe ruta Ploiești - București
Sursa foto: Victor Stroe

O persoană venită recent din Belgia, care avea obligația de a sta în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, a fost depistată de polițiștii de la Transporturi Feroviare Prahova într-un tren pe ruta Ploiești – București, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

„Vă facem cunoscut faptul că, la data de 23.02.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a fost înregistrată cauza penală cu nr. 2356/P/2020, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen. La data de 22.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Ploiești Sud s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 21.03.2020, în jurul orei 15:25, în trenul de călători IR 3006, care circula pe ruta Ploiești – București, a fost depistată o persoană care revenise recent din Belgia și nu a respectat măsura izolării la domiciliu impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID-19.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost întocmite 141 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor și au fost acordate 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină. În plus, Poliția de Frontieră, în contextual formalităților de intrare în țară, a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul infracțiunii de fals în declarații.  

×