x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O pisicuţă în UDMR

O pisicuţă în UDMR

de Luiza Moldovan    |    25 Mar 2014   •   17:47
LA VIE EN MOV
Binecunoscutul rapper şi politician Csaba Laczikó, de care am auzit cu toţii, a făcut un videoclip poetic, considerat de mulţi drept o producţie porno, de joasă calitate. Intitulat, atât de zoologic, “Arată-mi pisicuţa” (“Mutasd a cicat”, mai pe româneşte), producţia reuşeşte să comprime o întreagă saga de iubire pentru pisici, desigur, în doar câteva minute, atât de bine îmbină elementele între ele. Talentul ireproşabilului politician normal că a trezit invidia, pizma şi răutatea în sufletele goale, împietrite, am putea spune, ale adversarilor săi politici şi nu numai ale adversarilor, dar şi ale prietenilor politici, care, de teamă să nu care cumva să considere electoratul că udemeriştii discriminează pisicile în detrimentul câinilor, i-au cerut demisia din calitatea de şef al organizaţiei locale de tineret al UDMR, Salonta. Doar ei ar putea să ştie cel mai bine cum s-ar simţi un câine discriminat, pentru că ei ştiu cel mai bine ce-i aia discriminare! Ce oameni de nimic! Uite cum nu poate un om să scrie o poezie, să facă un cântec, să facă un videoclip muzical de mare anvergură emoţională, că-i sar toţi invidioşii-n cap!

Am încercat, plini de emoţie, să vedem şi noi videoclipul cu pricina, pentru că noi nu suntem invidioşi, ba chiar noi agreăm arta şi adorăm poezia, mai ales pe cea cu tematică zoologică. Am gugălit, aşadar, “Arată-mi pisicuţa”, dar am avut ghinionul să dăm de alte linkuri, mai împovărate de politic decât de metaforă. “Cum le arată Ponta pisica liberalilor”. Băi, gugăle, noi nu vrem să-i vedem pe liberali cum se uită la pisicuţa lui Ponta, noi ţi-am cerut altceva, mă! Ia, hai, înc-o dată! L-am dat pe iutiub, poate aşa aveam mai mult noroc, dar nici aşa, n-am găsit scandalizatoarea piesă a scandaosului rapper-politician, care are atât de multe talente-n ea.

Noi credem că iutiub însuşi îl invidiază pe Csaba Laczikó, pentru că altfel nu ne putem explica de ce pisica mă-sii nu putem să vedem “Arată-mi pisicuţa” pe iutub. Ne-am mulţumit cu unele surse care, în nemernicia lor, au fost extrem de parcimonioase în a arăta lumii “pisicuţa” cu pricina. Spun “parcimonie” pentru că să mor io dac-am văzut vreo pisicuţă în videoclipul acestei tinere speranţe a muzicii şi politicii româneşti. O seamă de doamne foarte prost îmbrăcate se tolăneau prin căzi, încercând, probabil, să demitizeze ideea potrivit căreia pisicilor le e teamă de apă. Ei bine, am înţeles mesajul. Am înţeles, datorită acestui videoclip, că pisicile adoră apa şi ar sta în cadă toată ziua, dar totuşi am fi dorit să vedem şi o pisicuţă. După scrierea acestui text, o să reluăm gugăleala, de dragul simpaticelor blănoase care miaună pentru a-şi câştiga existenţa. Sperăm să nu mai dăm de cum le-o arată Ponta liberalilor, pentru că nici liberalii, nici noi nu vrem să-i vedem premierului nimic nici o pisicuţă. Amin!


×