x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O soluţie să ieşim din sărăcie

O soluţie să ieşim din sărăcie

de Luiza Moldovan    |    27 Mar 2014   •   18:02
LA VIE EN MOV
Un nou model de frumuseţe e promovat în Coreea de Nord, iar ideea mi se pare cu totul formidabilă. Toţi bărbaţii trebuie să se tundă ca preşedintele Kim Jong-un. Nu ştiam cum arată omul, aşa că l-am sărciuit pe gugăl. Un bestial. Are un cap mare cât un pepene, păr des şi ţepos, cu cărare pe mijloc şi ras la ceafă. Un corp atletic, de invidiat. Dacă nu ştiţi deja cum arată, căutaţi-l pe gugăl. Merită efortul.

Pe tema asta, cei de la The Mirror s-a întrebat cum ar arăta toţi oamenii cu tunsoarea reginei, iar noi cei de la Jurnalul, ne întrebăm cum ar arăta toţi tunşi ca Băsescu. Imaginaţi-vi-l pe Ponta cu chelia aia centrală. Sau pe Daciana. Sau pe EBA. Buzele ei ar păli în faţa cheliei promovate ca tunsoare de stat şi de drept.

Dar cel mai mult imaginaţi-vi-o pe Udrea tunsă ca Băsescu! Să aibă părul lung pe margini şi rasă-n cap de la frunte până la ceafă. Un adevărat dictator Kim Jong-un ăsta, un dictator care se respectă, nu ca Traian Băsescu al nostru care e obligat doar să se prefacă! Ne întrebăm cum ar fi ca, începând chiar de acum, Traian Băsescu să soarbă din potirul fermecat o licoare care să-l facă să spună numai şi numai adevărul; să recunoască, astfel, deschis, faptul că el şi-ar fi dorit de fapt să fie dictator cu acte-n regulă, nu doar să se joace de-a. Să admită, în sfârşit că lui îi pare rău că n-a fost el în locul lui Împuşcatului de tristă amintire sau cum era vorba aia de la începutul anilor ’90. Să spună că da, ar fi făcut treabă mai bună ca Împuşcatul, ne-ar fi îndoit şi mai mult faţă de cât a făcut-o celălalt.

Dar, în lipsa chestiei ăsteia, credem că, totuşi, omul nostru s-ar fi consolat să fie chiar şi Kim Jong-un. Suntem convinşi că, la aflarea acestei ştiri, îi va fi fost puţin ciudă că n-a avut el ideea asta, s-o bage-n Constituţie, să ne tundem toţi ca el, ba chiar, ca să meargă şi mai departe, să ne oblige pe toţi să ne numim Traian. Sau Traiana. Imaginaţi-vă cum ar fi să le tragem chelie şi copiilor noştri. Imaginaţi-vă o fată care vrea să-şi lase părul lung dar care trebuie să se tundă pe mijlocul capului “c-aşa e legal, altfel e împotriva legii”. Chiar şi ţara să se numească Traian, iar brandul de ţară să fie un cap cu chelie pe mijloc, la umbra unui “T” mare. Vă daţi seama cum ar da buzna turiştii, da? Nu ca să vadă frumuseţile naturii, ci ca să vadă cum arată o ţară în care toţi oamenii au aceeaşi tunsoare.

Dar ce zic eu ar da buzna? Ne-am scoate cu toţii la mare meserie!


 

×