x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O zi din viaţa lui Dmitri Medvedev

O zi din viaţa lui Dmitri Medvedev

de Sînziana Stancu    |    11 Mai 2008   •   00:00
O zi din viaţa lui Dmitri Medvedev

Ca pentru oricare şef de stat, şi pentru Dmitri Medvedev, noul preşedinte rus, abia instalat în fotoliul de la Kremlin, fiecare minut din fiecare zi este strict programat. Mai are însă timp şi pentru familie.

DISCIPLINĂ - Noul preşedinte rus are un program riguros

Ca pentru oricare şef de stat, şi pentru Dmitri Medvedev, noul preşedinte rus, abia instalat în fotoliul de la Kremlin, fiecare minut din fiecare zi este strict programat. Mai are însă timp şi pentru familie.

Dmitri Medvedev doarme numai şase ore pe noapte. Se duce la culcare la ora 2 noaptea şi se trezeşte la ora 8 dimineaţa, dezvăluie Komsomolskaia Pravda, care a aflat mai totul despre programul său zilnic, ca om de stat, dar şi despre cum preferă să îşi petreacă timpul liber în familie. Succesorul lui Putin este un mare amator de sport. El petrece aproximativ două ore şi jumătate zilnic cu antrenamente fizice. Îi plac şi tehnicile de relaxare, mai ales yoga, pe care o practică de cinci sau şase ori pe săptămînă. Nu a mai pus mîna pe volan de ani de zile. În schimb, se dă în vînt după snowmobile şi ATV-uri. E înnebunit după fotbal şi hochei, pe care le vede în general la televizor, dar încearcă să meargă pe stadion la toate meciurile în care joacă Rusia. Nu fumează şi nu bea decît ocazional cîte un pahar de vin roşu. În rest, preferă sucurile de fructe şi ceaiul verde.

FAMILIST CONVINS. Medvedev şi soţia lui, Svetlana, au un fiu de 12 ani. Preşedintele rus este un familist şi tipul de părinte care este convins că trebuie să discute cu copiii lui ca de la egal la egal şi cu respect. Preferă să-şi petreacă vacanţele cu familia, în Rusia şi adoră să meargă la Soci, în orice anotimp. În ceea ce priveşte gusturile lui muzicale, este un conservator. Are o colecţie întreagă de discuri muzicale, inclusiv cîteva rarităţi din vinil cu Deep Purple, Black Sabbath şi Led Zeppelin. Uneori ascultă jazz şi muzică clasică. Nu e mare admirator al literaturii contemporane, preferînd marii scriitori ruşi, precum Cehov şi Dostoievski. Nici la filme nu se uită prea mult şi merge rareori la cinematograf. Îi plac comediile americane şi filmele serioase ruseşti şi europene, în general. În schimb, în fiecare dimineaţă deschide internetul şi se uită pe site-urile de ştiri, ca să fie la curent cu toate noutăţile.

Sushi pregătit de nevastă

Mîncărurile de calitate sînt la ordinea zilei în meniul lui Medvedev. Mănîncă mult peşte şi sushi, preparat de soţia lui, foarte pricepută în prepararea acestei delicatese japoneze. Lui Medvedev îi plac şi dulciurile, fiind pasionat de îngheţată şi bomboane. Apropiaţi ai familiei noului preşedinte au dezvăluit că Svetlana, care este o femeie elegantă şi modernă, deosebită de celelalte “prime Doamne” ale Rusiei, a urmat chiar un curs pentru prepararea sushi, care făcea furori printre doamnele din elita rusă. Ea este o expertă în arta culinară.

×
Subiecte în articol: observator medvedev