x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oamenii-cheie ai Revoluţiei din 1989 şi morţile lor suspecte VIDEO

Oamenii-cheie ai Revoluţiei din 1989 şi morţile lor suspecte VIDEO

11 Aug 2014   •   16:11
Oamenii-cheie ai Revoluţiei din 1989 şi morţile lor suspecte VIDEO

Oameni-cheie ai Revoluţiei au sfârşit în condiţii suspecte. Generalul Vasile Milea, fratele lui Nicolae Ceauşescu, dar şi mulţi alţi ofiţeri superiori ai regimului comunist au dispărut în mod misterios.

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: Cum voia Ceauşescu să fugă din ţară cu 24 de tone de aur VIDEO

Generalul Vasile Milea, ministrul Apărării Naţionale în ultimul guvern comunist, a deschis seria deceselor suspecte. Moartea lui a generat două ipoteze. Prima spune că ministrul Milea ar fi fost împuşcat din ordinul lui Ceausescu pentru ca a refuzat să continue lupta împotriva poporului. 

A doua ipoteză este că Milea s-ar fi împuşcat pentru că şi-a dat seama că Ceausescu va fi debarcat din fruntea ţării; variantă care nu stă însă prea bine în picioare pentru că, deşi două anchete au avut verdict de sinucidere, în raportul medico-legal nu se spune nimic despre urme de praf de puşcă pe hainele şi pe corpul victimei.

Imagini inedite din concediile Ceauşeştilor. Vezi cum jucau volei şi cum s-au distrat la Hollywood VIDEO 

O altă moarte suspectă a fost cea a fratelui dictatorului, generalul Marin Ceauşescu. Şeful reprezentanţei comerciale a României pentru Europa de Vest de la Viena "s-a sinucis prin spânzurare", chiar în sediul instituţiei pe 28 decembrie 1989. Marin Ceauşescu era singurul care avea acces la conturile familiei Ceauşescu iar acestea au disparut şi ele suspect imediat după moartea generalului.

Întregul reportaj despre morţile suspecte ale oamenilor-cheie ai Revoluţiei din 1989 pe RomâniaTV.net

×
Subiecte în articol: revolutia din 1989