x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Odios - Fetita ucisa pentru un mobil

Odios - Fetita ucisa pentru un mobil

de Paula Anastasia Tudor    |    29 Mar 2006   •   00:00
Odios - Fetita ucisa pentru un mobil

O fetita de 9 ani din comuna constanteana 23 August a fost violata si ucisa de un adolescent de 17 ani. Mobilul crimei - un telefon mobil.

Radulea Iuliana Lucica primise sambata de la tatal ei un telefon mobil. Zidar de meserie, omul facuse un efort sa i-l cumpere. In culmea fericirii, Iuliana si-a implorat tatal sa o lase la bunicii din Mosneni care aveau o cartela SIM pe care n-o mai foloseau. Duminica, fetita a fost condusa de tatal ei in statia de microbuz. Localitatea Mosneni este la 5 km de 23 August. In timp ce astepta microbuzul, copilul, incantat de telefon, s-a tot jucat cu el. I-a atras astfel atentia lui Gaju Florin, un baiat pe care-l cunostea din vedere. Acesta a pus la cale un plan diabolic. Sa o talhareasca pe fetita. Tanarul s-a apropiat de Iuliana si, pacalind-o ca are un mesaj de la tatal ei, i-a spus sa se duca la marginea satului.

CRIMA. Ajunsa acolo, fata si-a strigat tatal, nu i-a raspuns nimeni, dar, fiind chiar pe drumul spre Mosneni, s-a hotarat sa o ia pe jos spre bunici. A parcurs vreo 2 km, cu criminalul in spatele ei. La coltul cimitirului turcesc aflat in drum a atacat-o, a batut-o, apoi a tarat-o in spatele gardului, unde i-a trantit un bolovan de aproximativ 20 de kg in cap. Luni, in jurul orei 15:00, niste tractoristi aflati pe campul din spatele cimitirului au vazut-o si au alertat politia. Fetita avea ochii umflati din cauza loviturilor si era taiata in apropierea zonei pubiene. Dupa 2 ore, criminalul a fost prins si si-a recunoscut fapta.

SADISM. Comisarul sef Lian Constantin ne-a spus ca baiatul nu e la prima abatere. In vara anului trecut a fost arestat pentru infractiunea de talharie, dar a fost eliberat conditionat la 21 ianuarie 2006. Atunci a lovit cu sadism o lucratoare a SRI care se afla in concediu la mare pentru a-i fura geanta. A lovit-o de patru ori, numai in cap, in fata, mutilandu-si victima. "Avea chiar un suras in coltul gurii cand ne povestea asta", ne povesteste comisarul, "pai ce dom’le, oi fi eu mic, dar dau strasnic, sa se simta". Ieri, la morga Spitalului Mangalia, a avut loc si necropsia fetitei. Rezultatul acesteia este "moarte violenta datorata traumatismului cranian acut deschis (fractura a oaselor de bolta si baza de craniu), cu alte cuvinte a avut capul zdrobit". Vor fi facute si alte examene de laborator pentru a se stabili cu certitudine daca minorul a si violat-o, "desi sunt urme vizibile ca ar fi fost vorba si de un act sexual", ne-a declarat procurorul Sadac Zafer, cel care instrumenteaza cazul. Gaju Florin provine dintr-o familie modesta, de oameni cu bun-simt. Ce l-a facut pe acest copil sa devina atat de agresiv se va stabili poate doar in urma examenului psihologic.

MACABRU. Cadavrul micutei, gasit langa gardul cimitirului

VICTIMA. Colegii si vecinii spun despre Iuliana ca era o fetita cuminte si foarte buna la suflet. Era blonda cu ochi verzi, firava si era sufletul tatalui ei, care a crescut-o singur. "O ducea si o aducea de la scoala pe umeri, a avut grija de ea cat de bine s-a priceput si el." A vrut sa o creasca el dupa ce s-a despartit de mama fetitei (cu care nu fusese casatorit), deoarece ea nu traia decat din ajutorul social pe care-l primeste pentru o alta fata pe care o are in grija si care sufera de autism infantil. (Paula Tudor)
×
Subiecte în articol: observator fetita