x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficial OMS: Anotimpurile nu par să influenţeze evoluţia pandemiei

Oficial OMS: Anotimpurile nu par să influenţeze evoluţia pandemiei

28 Iul 2020   •   15:15
Oficial OMS: Anotimpurile nu par să influenţeze evoluţia pandemiei

Anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de coronavirus, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând că oamenii nu trebuie să aibă iluzia că sunt protejaţi pe durata verii.

"Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului", a declarat marţi Margaret Harris, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Reprezentatul OMS a exemplificat prin faptul că printre ţările afectate grave în acest moment se numără SUA, unde este vară, şi Brazilia, unde este iarnă. "Se pare că este o idee persistentă că virusul este sezonier, dar trebuie să avem cu toţii în minte ideea că este vorba de un nou virus şi, chiar dacă este unul de tip respirator, acestea fiind sezoniere, acesta se comportă diferit", a subliniat Margaret Harris, citată de cotidianul Le Figaro.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 16,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 654.327 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus evolutie anotimpuri