x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olguţa Vasilescu: Centura de sud a Craiovei va fi gata până la finalul anului 2015

Olguţa Vasilescu: Centura de sud a Craiovei va fi gata până la finalul anului 2015

de Agerpres    |    27 Aug 2014   •   19:01
Olguţa Vasilescu: Centura de sud a Craiovei va fi gata până la finalul anului 2015

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, au anunţat, miercuri, cu prilejul vizitei de supervizare a construcţiei variantei de ocolire Craiova-Sud, că aceasta va fi gata până la finalul anului 2015.

Potrivit prefectului Sorin Răducan, prin implementarea acestui proiect realizat cu fonduri europene se reglează traficul greu din Craiova şi se facilitează legăturile între localităţile aflate în zona municipiului Craiova de pe DN 6 (Craiova - Caracal) şi a localităţilor de pe DN 65 (Craiova - Slatina).

"Utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile este prioritatea guvernului român, deoarece prin accesarea acestora se reduc decalajele economice şi sociale faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene. Realizarea variantei de ocolire Craiova-Sud continuă seria proiectelor de infrastructură realizate cu fonduri europene, fiind în avantajul comunităţilor locale şi al conducătorilor auto care tranzitează zona şi în acelaşi timp îmbunătăţeşte condiţiile de transport rutier. Municipiul Craiova este tranzitat de vehicule grele care vin din cele două porturi de la Dunăre - Calafat şi Bechet, DN 56 (Craiova-Calafat) şi DN55 (Craiova-Bechet). În momentul acesta pentru a putea ajunge din DN6 în DN65 este obligatoriu să tranzitezi oraşul Craiova. Prin traversarea municipiului Craiova se încetineşte deplasarea autovehiculelor, determinând dificultăţi ale traficului şi probleme de poluare. Sunt convins că prin implementarea acestui proiect se reglează traficul greu din oraş şi se facilitează legăturile între localităţile aflate în zona municipiului Craiova de pe DN 6 şi a localităţilor de pe DN 65", a afirmat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

La rândul său, primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că centura de sud este vitală atât pentru descongestionarea traficului din municipiu, cât şi pentru dezvoltarea economică a acestui oraş. "Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru asigurarea cofinanţării centurii de Sud a Craiovei. Craiovenii aşteaptă demult această legătură şi suntem siguri că până la finalul anului 2015 ea va fi realizată", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Prima porţiune a centurii de sud a Craiovei la care se lucrează porneşte din DN 6, între localităţile Cârcea şi Coşoveni, şi ajunge pe teritoriul comunei Pieleşti unde face legătura cu Drumul European 70, la km 9. Pe această porţiune este prevăzut să se circule cu 100 km/h.

Centura de sud a Craiovei este unul dintre cele mai importante obiective de infrastructură din zonă în contextul construirii Podului Calafat-Vidin, dar şi al începerii producţiei de maşini la Ford. Reprezentanţii companiei americane au solicitat în mai multe rânduri autorităţilor din România realizarea acestei centuri, pentru a-şi putea transporta producţia din fabrică la DE 70, către Bucureşti. Valoarea lucrărilor pentru acest prim tronson este de circa 43,2 milioane de lei, din care 69,25% reprezintă finanţare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 30,75% de la bugetul de stat.

Centura de sud a Craiovei mai are încă un tronson, cel care face legătura cu DN Craiova-Calafat, legând Cârcea de Malu Mare, Preajba şi Podari (Branişte), tronson care are 13 km, dar la care lucrările încă nu au început.  

×
Subiecte în articol: centura craiovei lia olguta vasilescu