x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpiodor Antonescu şi-a comentat demiterea

Olimpiodor Antonescu şi-a comentat demiterea

de Violeta Fotache    |    18 Ian 2011   •   17:43

Procurorii Parchetului instanţei supreme au fost marţi citate mai multe persoane cu funcţii importante, cercetate în dosarul privind angajările ilegale în rândurile Jandarmeriei. Printre acestea s-a numărat şi fostul şef al Jandarmeriei Române, generalul Olimpiodor Antonescu acuzat de neglijenţă în serviciu.

"Am fost chemat pentru a mi se aduce la cunoştinţă învinuirea. Voi merge şi săptămâna viitoare.”, ne-a declarat Olimpiodor Antonescu. El a precizat că nu i-a cunoscut niciodată pe cei trei care ar fi fost angajaţi ilegal în structura pe care a condus-o până luni, când a fost demis, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva lui.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar trage ponoasele după mitingul poliţiştilor ţinut la Palatul Cotroceni, Olimpiodor Antonescu a replicat ferm că nu este vorba despre aşa ceva.

Totuşi întrebat cum comentează demiterea lui, fostul şef al Jandarmeriei ne-a replicat: "Este o situaţie care caracterizează România, societatea, în momentul ăsta. Demiterea e legală, că aşa prevede legea, când începe urmărirea penală, dar lucrurile nu sunt foarte bine clarificate. Când se va finaliza dosarul vom vedea exact cine şi ce anume a făcut”.

×