x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olteanu, despre revolta din puscarii: "Nati Meir, instigare la violenta"

Olteanu, despre revolta din puscarii: "Nati Meir, instigare la violenta"

de Miruna Pasa Petru    |    Dana Piciu    |    12 Dec 2006   •   00:00
Olteanu, despre revolta din puscarii: "Nati Meir, instigare la violenta"

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a solicitat un raport Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru a afla daca parlamentarul independent Nati Meir a fost implicat in revoltele din ultimele zile din penitenciare.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a solicitat un raport Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru a afla daca parlamentarul independent Nati Meir (foto) a fost implicat in revoltele din ultimele zile din penitenciare.

"In cazul in care Nati Meir este vinovat, Parlamentul se va disocia politic, vom demara procedurile administrative de natura disciplinara si vom colabora cu organele de ancheta daca va fi cazul. Cand instigi la violenta, cand faci astfel de proiecte si promiti ca vor fi adoptate pe loc, e foarte grav. Nu se propun gratieri de pedepse prin proiecte legislative si nu la un mod general", a spus Olteanu. Deputatul PRM Lucian Bolcas si-a informat ieri colegii din Biroul Permanent ca Nati Meir are o condamnare, motiv pentru care a fost dat afara din PRM, iar proiectul de lege privind gratierea colectiva il priveste direct.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a apreciat ieri ca o gratiere colectiva este inoportuna in acest moment, motiv pentru care Guvernul a si dat aviz negativ proiectului de lege propus de Meir. Ministrul a sustinut ca i-a sfatuit pe sefii de penitenciare sa nu apeleze la pedepse impotriva protestatarilor. "Sper sa se inteleaga faptul ca Parlamentul nu va vota o asemenea lege sub presiune", a declarat Monica Macovei. In apararea sa, Nati Meir spune ca nu a intentionat sa starneasca o revolta in randul detinutilor si ca el este doar un aparator al drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: observator meir nati meir