x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce tipuri de locuințe sunt de interes pentru cumpărători?

Ce tipuri de locuințe sunt de interes pentru cumpărători?

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   18:00
Ce tipuri de locuințe sunt de interes pentru cumpărători?
Sursa foto: Shutterstock

Locuințele cu două camere, căutate în proporție de 41% din totalul căutărilor de pe platformă

Interesul pentru locuințele noi a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut

Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, a analizat preferințele românilor în legătură cu apartamentele și casele de vânzare listate pe platformă. Analiza a luat în considerare tipul anunțurilor care generează cele mai multe vizualizări în funcție de numărul de camere și vechimea imobilelor – de la cele construite înainte de 1977, la cele din perioada 1977-2000, 2001-2020 sau după anul 2021.

Conform analizei, în luna mai 2023, în cele 10 orașe analizate, care sunt și cele mai efervescente pe piața imobiliară, 75% dintre căutări au fost pentru apartamente, în timp ce 25% au fost pentru case. Față de luna mai a anului trecut, căutările au crescut atât pentru case (+19% mai multe vizualizări), cât și pentru apartamente (+7%). În luna mai a.c., cele mai multe anunțuri vizualizate au fost pentru locuințele cu două camere (41%), urmate de trei camere (30%) și garsoniere (16%). Anunțurile care listează proprietăți cu patru camere au fost vizualizate în proporție de 13%.

 

Comunicat furnizat și asumat de OLX ONLINE SERVICES SRL

Citește comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17995

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: analiza apartamente