x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române. Omul de afaceri a fost adus în ţară şi se află în arest

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române. Omul de afaceri a fost adus în ţară şi se află în arest

19 Iul 2013   •   07:50
Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române. Omul de afaceri a fost adus în ţară şi se află în arest
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES
UPDATE 9:40 - Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat că Omar Hayssam se află în acest moment în arestul Poliţiei Române, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

"Omar Hayssam se află în acest moment pe teritoriul României, în arestul Poliţiei. El a fost predat poliţiştilor români la ora 6.40", a menţionat Oprea.

IGPR: Omar Hayssam se află în custodia Poliţiei Române

--------------------------------------------------

Omul de afaceri Omar Hayssam a fost predat de autorităţile siriene Poliţiei Române, în această dimineaţă. Informaţia a fost comunicată de Administraţia Prezidenţială. Hayssam a fost condamnat în România la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

Citeşte şi
Iulian Chifu: Un stat serios îşi aduce acasă infractorii condamnaţi. Mulţi nu vor mai dormi bine

Cine este OMAR HAYSSAM

RĂPIREA JURNALIŞTILOR ROMÂNI ÎN IRAK, povestea care a şocat o ţară întreagă

"În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român.

Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei", se arată în comunicatul postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Omar Hayssam, cetăţean sirian născut pe 1 martie 1963, a fost condamnat, în lipsă, în 2007, la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea celor trei jurnalişti români la Bagdad, cazul acestuia constituind o premieră în România.

Pe 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar pe 30 iunie a fugit din România la bordul unei nave. Şefii serviciilor de informaţii şi procurorul general al României şi-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de fuga lui Hayssam.

Pe 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 16 ani de închisoare, şi în dosarul "Volvo Truck".

×