x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea cere rapoarte de la Jandarmerie şi Poliţie despre protestul de duminică de la Cotroceni

Oprea cere rapoarte de la Jandarmerie şi Poliţie despre protestul de duminică de la Cotroceni

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   18:16
Oprea cere rapoarte de la Jandarmerie şi Poliţie despre protestul de duminică de la Cotroceni

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a solicitat luni conducerilor Jandarmeriei şi Poliţiei Române întocmirea unor rapoarte de informare cu privire la modul în care forţele de ordine au acţionat în timpul protestului care a avut loc duminică în zona Palatului Cotroceni.

"Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a dispus şefului Jandarmeriei Române să evalueze cu celeritate modul de acţiune al dispozitivului de ordine publică mobilizat în timpul manifestaţiei publice care a avut loc în zona Palatului Cotroceni. Scopul verificării este să se stabilească dacă efectivele de jandarmi au acţionat în conformitate cu atribuţiile legale pentru a asigura siguranţa cetăţenilor şi, respectiv, modul în care s-a intervenit la incidentul în care a fost implicată o echipă de televiziune", informează un comunicat al MAI.

De asemenea, ministrul Oprea a solicitat ca, pentru evaluarea modului în care au acţionat efectivele Jandarmeriei Capitalei, "să fie vizionate atât mijloacele de probare proprii, cât şi imaginile publice difuzate de către posturile de televiziune".

"Ministerul Afacerilor Interne dezaprobă orice formă de violenţă faţă de reprezentanţii mass-media sau faţă de orice altă persoană şi asigură cetăţenii că, în situaţia în care vor fi constatate abateri de la normele legale în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, se vor lua măsurile legale faţă de persoanele care se fac vinovate", se mai precizează în comunicatul MAI.

Sursa citată mai anunţă că, potrivit raportului de informare elaborat de Jandarmeria Română, duminică, în intervalul 16:30-19:30, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste, la care numărul de participanţi a oscilat de la câteva zeci la câteva mii.


×
Subiecte în articol: protest cotroceni gabriel oprea