x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu a cerut să fie deszăpezite străzile laterale. Mijloacele RATB circulă normal

Oprescu a cerut să fie deszăpezite străzile laterale. Mijloacele RATB circulă normal

27 Ian 2014   •   09:28
Oprescu a cerut să fie deszăpezite străzile laterale. Mijloacele RATB circulă normal
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut, în această dimineaţă, să fie degajată zăpada de pe trotuare, străzile secundare, refugiile şi staţiile RATB, precizând că pe artele mari se circulă în condiţii de iarnă, iar autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele.

"Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele, după un program corespunzător unei zile de lucru. Din acest motiv, îi rog pe bucureşteni dacă este posibil, să folosească mai mult mijloacele de transport în comun. În felul acesta ne vor sprijini să putem degaja zăpada de pe străzi", a declarat Sorin Oprescu, la comandamentul de la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei a spus că pe artele mari se circulă în condiţii de iarnă, precizând că în noaptea de duminică spre luni s-a acţionat permanent, prin pluguire în baterii, cu 347 de utilaje şi 459 de operatori, iar începând cu ora 03.00 s-a trecut la împrăştierea soluţiilor antiderapanete.

"Trebuie degajată zăpada de pe trotuare din marile interesecţii şi de pe arterele secundare şi subliniez că trebuie curăţate refugiile şi staţiile RATB", a  spus Oprescu, potrivit Mediafax. El a precizat că mai sunt staţii RATB şi zone de trecere de pietoni, precum şi câteva artere unde s-au format poduri de gheaţă care urmează să fie curăţate luni.

Edilul șef a afirmat că nu au fost înregistrate evenimente speciale în adăposturile municipalităţii, unde sunt 524 de persoane, respectiv 113 în centrul din Berceni, 13 în cel de pe Şoseaua Viilor şi 398 în adăpostul din Theodor Pallady.

Oprescu a mai spus că începând cu ora 10.00 vor fi funcţionale 10 puncte fixe de distribuţie de ceai cald şi supă şi trei puncte mobile. Acestea sunt pe Calea Grivitei nr. 216, în Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105, în Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr.56-58 şi strada Dristorului nr.81-88, în Sectorul 3, pe Calea Şerban Vodă nr.48 şi strada Mitropolit Filaret nr. 41, în Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr. 44 în Sectorul 5.

×