x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ORAŞUL PANTELIMON/Aleşii în jilţ, oamenii în noroaie!

ORAŞUL PANTELIMON/Aleşii în jilţ, oamenii în noroaie!

de Mara Raducanu    |    24 Ian 2009   •   00:00
ORAŞUL PANTELIMON/Aleşii în jilţ, oamenii în noroaie!

Deşi atât Jurnalul Naţional, cât şi Antena 3 au realizat mai multe materiale despre coşmarul noroaielor din "oraşul" Pantelimon, iată că autorităţile de aici sunt mereu prinse "cu şedinţele".



Ziarul nostru a tras mai multe semnale de alarmă despre oamenii din oraşul Pantelimon care trăiesc în condiţii de nedescris. Din cauza faptului că aici nici până astăzi nu a fost făcută o canalizare, când plouă sau ninge munca de o viaţă a acestora este imediat distrusă. Apa le intră în casă, pereţii prind mucegai, iar de ieşit de aici este aproape imposibil. "Nu avem cum să ne ducem copiii la şcoală. Ajungem acolo înnămoliţi. Nu se poate aşa ceva. Oare când se va termina acest coşmar?". Este strigătul de disperare al unor persoane care de mulţi ani trăiesc cu aceeaşi frică: să nu plouă. Aleşii nu au binevoit să mai treacă pe aici din campania electorală, când le-a dăruit oamenilor câte un mop. Aşa pentru impresia artistică, căci  după ce s-au văzut cu votul la purtător au uitat de toate. Ce le pasă că pe Strada Răscoalei 1907 oamenii plâng atunci când îşi văd munca aruncată pe geam fără să poată face nimic? Ce le pasă, când  de acolo, din scaunele unde este cald şi bine nu ştiu ce înseamnă să scoţi apa cu ligheanul sau cu găleata şi să o cari pe câmp de teamă să nu te inunzi? "Nu mai ştim ce să facem. Cui să ne adresăm. Toţi ne compătimesc, însă nimeni nu ne ajută cu nimic. Am fost buni când ne-au folosit şi ne-au luat voturile. Haideţi să-mi vedeţi casa! Este plină de mucegai. Iar în curte nu este niciodată uscat."

ALEŞII LOCALI, PRINŞI CU "ŞEDINŢELE"
În afara unei singure vizite făcută la Primăria Pantelimon, atunci când l-am găsit pe domnul viceprimar David Dumitru, în rest ne-am dat seama că Domniile lor muncesc pe rupte. Probabil, la proiectele mult-aşteptate pentru canalizarea oraşului. Ori de câte ori am îndrăznit "să-i inoportunăm" cu vizitele noastre i-am găsit în şedinţă. "Da, e adevărat, totul s-ar putea rezolva cu o canalizare", ne-a declarat viceprimarul cu singura ocazie când l-am văzut la ochi. Mai exact, cu o zi înainte de Crăciun. Atunci, ca să scape de responsabilitate a aruncat pisica în curtea altora, dând vina pe RADET şi pe oameni.  Care, chipurile, construiesc mult! De atunci, pe domnul primar Marian Ivan nu am reuşit să-l găsim sub nici o formă. Bine instruită, secretara ne anunţă mereu "că abia au intrat în şedinţă". Şi, cum au atâtea de făcut pentru bunăstarea oraşului, şedinţele devin interminabile. Măcar până pleacă jurnaliştii. Între timp, pe străzile "blestemate", pline de noroaie, strigătul şi rugăminţile oamenilor nu impresionează pe nimeni.

×
Subiecte în articol: observator