x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Organizatorul meciului Dinamo-Barcelona spune că nu va mai aduce nicio echipă mare în România. De ce s-a supărat?

Organizatorul meciului Dinamo-Barcelona spune că nu va mai aduce nicio echipă mare în România. De ce s-a supărat?

de Mediafax    |    12 Aug 2012   •   11:58
Organizatorul meciului Dinamo-Barcelona spune că nu va mai aduce nicio echipă mare în România. De ce s-a supărat?

Adrian Thiess, CEO al Thiess Holding, unul dintre organizatorii meciului Dinamo - FC Barcelona, a spus ca nu va mai aduce in Romania alte formatii de top, fiind nemultumit de declaratiile venite din lumea fotbalului care au dus la scaderea credibilitatii partidei.

"Ce m-a deranjat au fost declaratiile care au tot aparut pe marginea acetui meci. Pai, pana in ziua meciului, cand Barcelona aterizase la Bucuresti, au existat voci care se intrebau daca e Messi sau nu. Nu, nu e Messi, am adus o sosie de-a lui... Am vorbit cu Mihai Craiu, partenerul meu, dupa ce am dat un interviu la o televiziune ungara, ca nu ar fi rau sa ducem Barcelona la Budapesta. Ne-a intrebat reporterul daca nu vrem sa ducem Barca si la Budapesta, si am zis ca de ce nu? Pana se schimba lucururile in fotbalul romanesc vom organiza meciuri de acest nivel la Budapesta", a afirmat Thiess.

Omul de afaceri a criticat atitiudinea unor persoane din fotbal, fara a dori sa pronunte nume: "Au fost o gramada de 'tutari', cum se spune in Ardeal, care stateau tolaniti pe fotolii in timpul meciului si beau sampanie si care erau neincrezatori inainte de a ajunge Barcelona la Bucuresti. Sa spui despre un meci ca este o panarama de meci si apoi sa bei sampanie la loje nu mi se pare firesc".

In ciuda faptului ca organizarea partidei a avut de suferit la nivelul credibilitatii, Thiess a precizat ca nu a intampinat dificultati in negocierile cu sponsorii:

"Au fost destule declaratii care au dus la probleme la nivelul credibilitatii, ca meciul nu se joaca, ca Messi nu vine la Bucuresti, ca nu a fost nici in Germania si asa mai departe. Si astia erau oameni care aveau legatura cu sportul, ca sa fim bine intelesi nu erau din alte domenii. Si noi trebuia sa venim sa contrazicem toate aceste bazaconii. Dar cu toate astea nu ne-au creat probleme cu sponsorii. Era o reteta financiara clara, toti sponsorii faceau parte dintr-un portofoliu de clienti si colaborasem si in alte randuri. Nu am facut inca un calcul referitor la partea financiara".

Adrian Thiess s-a aratat deranjat insa de faptul ca Guvernul a ales sa sponsorizeze concertul artisei Lady Gaga in Romania:

"Am vorbit cu ministrul dezvoltarii la meci si l-am intrebat: 'Cum sa puneti logoul Romaniei, celebra frunza, pe afisele concertului cu Lady Gaga, pentru un milion de euro, si noi aducem Barcelona la Bucuresti si totul trece neobservat?' Era o publicitate enorma pentru Romania, meciul a fost difuzat pe multe televiziuni din strainatate, vizibilitatea era infinit mai mare decat cei 5.000 de oameni de la Lady Gaga. Dar asta a fost alegerea Guvernului care a preferat-o pe Lady Gaga. Am un gust amar fata de tot ce s-a intamplat".

Delegatia formatiei FC Barcelona a fost multumita de organizarea partidei la Bucuresti.

"Cei de la Barcelona au fost foarte multumiti de tot ce s-a intamplat aici. Au plecat imediat dupa meci, de la stadion au plecat direct la aeroport. Totul a fost organizat pana la cel mai mic amanunt. Au dat declaratii doar jucatorii care au fost desemnati dinainte pentru asta. Iar multi dintre ei, printre care si Messi, au ales sa iasa de la vestiare ocolind zona presei", a mai spus Thiess.

Organizatorul partidei a dezvaluit faptul ca Messi a intrat pe teren de mana cu fiul sau:

"I-am vazut in vestiar, sunt relaxati, nu au niciun stres. Majoritatea stau cu casti in urechi, asculta muzica, sau butoneaza telefoanele, pe retelele de socializare. Asta in timpul liber ca sa zic asa. In rest profesionisti pana la cel mai mic amanunt. Messi a intrat pe teren cu fiul meu de mana, care era terminat de emotii. Messi a simtit ca e ceva in neregula cu el si l-a intrebat daca are emotii. I-a zis ca nu are de ce pentru ca o sa se descurce de minune".

Echipa FC Barcelona a invins, sambata, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia Dinamo Bucuresti, intr-un meci amical disputat pe Arena Nationala din Capitala, in care golurile au fost marcate de argentinianul Lionel Messi si olandezul Ibrahim Affelay.

×