x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papagalii Secolului

Papagalii Secolului

de Luiza Moldovan    |    17 Apr 2014   •   16:08

Ştim! Ştim de ce tot scandalul ăsta din jurul declaraţiilor Părintelui nostru din Cotroceni! Ştim de ce Părintele nostru se foloseşte de atâtea adjective poetice în privinţa tuturor celor care-i stau în gât şi ştim de ce-i zăngăne şi lui însuşi cătuşele pe la urechi! Ştim totul şi o să dezvăluim motivul incendiar pentru care are loc toată această tevatură politică din ultima săptămână, mai ales.
Păi cum de ce? Pentru a ni se deturna atenţia de la adevăratul eveniment, care, altfel, ar fi zguduit România: împăcarea Biancăi Drăguşanu cu Victor Slav, care o să şi danseze la “Dansez…”, dansul împerecherii. Câţi de “dans” într-o singură frază, dar ce mai contează?! În fine! Contează, în realitate, faptul că Bianca şi Victor vin la “Dansez…” ca să ne demonstreze, iată, cu atâta dezinvoltură şi fără nici un fel de disperare de viaţă şi fără să cerşească deloc atenţie că s-au împăcat şi sunt fericiţi şi, iată, pe chestia asta mai iau şi 7 000 de euro.

Ca să parafrazez o reclamă, “împăcarea e duuuulceeeee!!!!!”. Degeaba încearcă administraţia prezidenţială să ne păcălească vigilenţa! În zadar încercările disperate ale Tătucului nostru din Cotropeni să ne anihileze raţiunea! Atenţia noastră încordată a fost mai mare şi, iată, i-am dibuit! Da! Totul a fost o înscenare pusă la cale cu acordul Părintelui să ne sustragă atenţia de la… tantaneee… Împăcarea Secolului! Bianca şi Victor sunt iarăşi împreună, iar asta nu face decât, nu-i aşa, să ne umple sufletele de bucurie. Tropăim de nerăbdare să-i vedem pe cei doi papagali (nu râdeţi, papagalii sunt printre puţinele păsări care formează cupluri pe viaţă) să-i vedem, spun, pe cei doi papagali cum execută ritualul Împăcării Secolului pe cea mai dansantă dintre toate scenele dansante (şi am numit aici scena de la “Dansez…”).

Nu că-i minunat? În Sâmbăta Mare se semnează, iată, în mod oficial, Acordul de Împăcare între doi dintre cei mai… ăăăă… între doi dintre cei mai. Au mai încercat şi alţii să ne adoarmă vigilenţa cu alte ştiri exclusive, cu Breaking News-uri din Ucraina, cu declaraţii şocante ale lui Putin, cu întâlniri şi convorbiri internaţionale senzaţionale, cu Angela Merkel şi Obama. Ne lăsaţi? Nimeni şi nimic nu poate să adoarmă interesul pentru sfânta seară de sâmbătă, când, ca nişte creştini adevăraţi, o să ne installăm în fotoliul din faţa televizorului şi o să vedem cum Papagalii Supremi încearcă ei înşişi să deturneze atenţia de la sărbătoarea Învierii Domnului, care se bucură, încă, de cea mai mare audienţă. Ha! Să vedem atunci, să vedem sâmbătă seara, în Sâmbăta Mare, când trupul Domnului se va fi coborât în mormânt, când toată creştinătatea va fi aşteptat să cânte “Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând” cum se împacă, în direct, pe 7 000 de euro, fără să cerşească deloc atenţie, fără să fie în nici un fel disperaţi de viaţă, Papagalii Secolului.

×