x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena

Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena

de Mediafax    |    16 Aug 2011   •   11:16
Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena

Constructia va fi ridicata insa de Primaria Municipiului Bucuresti, ca parte a Complexului Sportiv National Arena. Cladirea de trei etaje "va asigura locurile de parcare atat de necesare pentru fluxurile importante de vizitatori din timpul evenimentelor de masa de pe stadion", scriu reprezentantii Primariei Sectorului 2 intr-un comunicat de presa.

Totodata, parcarea va putea fi folosita de locuitorii cartierului Vatra Luminoasa, atunci cand stadionul nu gazduieste evenimente.

"Parterul si etajele I, II si III, fiecare in suprafata de 7616,85 metri patrati, sunt destinate parcarilor, spatiilor de circulatie si lifturilor, iar terasa este destinata terenurilor de sport, vestiarelor si biroului administrativ. Imobilul va fi construit conform standardelor actuale aprobate la nivelul Uniunii Europene si nu va fi inchis cu pereti verticali, proiectantul optand pentru varianta de balustrade de protectie cu un parapet de beton si plasa metalica pentru buna circulatie a aerului natural. Fatadele exterioare ale cladirii vor fi din aluminiu pe care se va planta vegetatie de tip iedera perena care se va incadra cu zonele verzi din perimetrul noului parcaj auto", se arata in comunicatul citat.

Terenul de sport de pe terasa cladirii va avea o suprafata de 10.800 de metri patrati. Va fi amenajat ca teren de fotbal dar va putea fi impartit in patru zone mai mici, in care se vor putea organiza meciuri de minifotbal, handbal, baschet sau tenis.

"Pentru protectia jucatorilor si atenuarea zgomotelor produse de caderea mingilor, podelele vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat de diverse culori si cu marcaje longitudinale care vor delimita terenurile de sport", se mai arata in documentul primariei de sector.

Conform autorizatiei de constructie semnate marti de primarul Sectorului 2, constructia imobilului va dura doi ani.

×