x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Părinţii Mădălinei Manole contestă verdictul Parchetului

Părinţii Mădălinei Manole contestă verdictul Parchetului

de Violeta Fotache    |    20 Ian 2011   •   15:39
Părinţii Mădălinei Manole contestă verdictul Parchetului
147444-.jpg"Ni s-au respins cererile de probatoriu, pe motive puerile", susţine avocatul Bogdan Bărbuceanu, reprezentantul părinţilor artistei şi în procesul deschis pentru dreptul de vizitare a micuţului Petru.

"Vom contesta soluţia de NUP pentru omor. Vom face plângere care se va soluţiona prima etapă de prim-procurorul Parchetului. Iar dacă şi acea soluţie va fi nefavorabilă vom formula plângere la instanţă. Aceasta-i procedura.", ne-a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu, reprezentantul părinţilor artistei Mădălina Manole, decedată la 14 iulie în urma otrăvirii cu pesticidul Furadan.

"Azi am primit comunicarea şi în termen de 20 de zile putem s-o contestăm. Probabil săptămâna viitoare vom merge la Parchet să depunem plângere. Sunt motive temeinice pentru această plângere pentru faptul că nu au fost administrate toate probele, nu e complet materialul probator. Noi am cerut un supliment de expertiză medico-legală la raportul IML pentru că nu s-a răspuns un obiectiv stabilit şi de parchet nu doar cerut de noi: urmele de violenţă de pe cadavru. Ei au vorbit doar de una şi nu descriu alte semne echimoze. Poate a fost ţinută, forţată să bea. Cererea noastră a fost respinsă de procuror. Al doilea obiectiv era să ne comunice dacă putea sau nu să înghită voluntar acea cantitate de substanţă în raport de grad de toxicitate. Pentru că mulţi specialişti au spus că nu se poate bea atât fără să-ţi pierzi cunoştinţa, sunt reacţii imediate ale organismului. Apoi domnul Manole Ion, tatăl artistei, a vrut să dea un supliment de declaraţie, i s-a respins. La fel şi cu Neagu Traian, un nepot al lor. Apoi a refuzat audierea escrocului dragoş, în prezent arestat într-o altă cauză. Acesta a spus părinţilor artistei că are dovezi audio şi video care demonstrează vinovăţia lui Mircea Petru. După ce a luat banii a dispărut şi i-am făcut plângere pentru înşelăciune. Dar individul şi acum susţine că are acele dovezi şi că le va prezenta la Parchetul Capitalei. Totuşi procurorul Moldovan nu l-a audiat pe acest individ. Poate că-i escroc, poate că nu, dar era obligaţia morală a procurorului să-l audieze, să vadă: are sau n-are probele alea.

Motivaţia pe care mi-a dat-o pentru respingerea suplimentului de expertiză e puerilă. Cică nu mai e nevoie de expertiza IML fiindcă a găsit procurorul pe internet un articol în limba engleză în care se spune că au mai băut acea substanţă şi alte persoane. Ori un articol pe internet nu e probă in dosar, nu ne orientăm de pe net. Şi apoi de unde ştii concentraţia substanţei băute de persoanele din articolul de pe net? Dacă nu e acceaşi ca în cazul Mădălina Manole? Sunt multe de discutat. Vom merge şi la instanţă dacă e nevoie", ne-a declarat avocatul părinţilor artistei.

Judecătoria Buftea a dispus din oficiu anchetă socială la locuinţa bunicilor lui Petru Jr.
"Azi am avut termen la Judecătoria Buftea, în procesul deschis pentru obţinerea de către bunici a dreptului de vizitare a minorului Petru Jr., copilul Mădălinei. Ştiţi că soţul decedatei a interzis bunicilor să-şi vadă nepotul. Azi instanţa de dispus din oficiu să se efectueze o anchetă socială acasă la parinţii Mădălinei Manole, la Ploieşti, pentru a vedea dacă sunt condiţii pentru îngrijirea minorului pe perioada de vizitare", ne-a spus avocatul Bărbuceanu. Întrebat dacă este adevărat faptul că Ion Manole contestă paternitatea soţului Mădălinei asupra copilului, avocatul Bărbuceanu ne-a precizat: "E o presupunere a tatălui Mădălinei. Ştiu că se poate face şi o asemenea acţiune, dar deocamdată nu s-a făcut, nu au contract cu mine pentru acest lucru.".

×