x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul votează azi preşedintele SRTV şi Avocatul Poporului

Parlamentul votează azi preşedintele SRTV şi Avocatul Poporului

15 Apr 2014   •   08:22
Parlamentul votează azi preşedintele SRTV şi Avocatul Poporului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi, la ora 13:30, într-o şedinţă de plen comună, pentru a-l vota pe cel care va conduce instituţia Avocatul Poporului şi pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Pentru funcţia de Avocat al Poporului a fost propus de PSD fostul senator Victor Ciorbea. Totodată, pentru funcţia de preşedinte al CA al televiziunii naţionale a fost propus Stelian Tănase.

Victor Ciorbea a fost audiat luni de către Comisiile juridice ale Parlamentului, care au dat un aviz favorabil.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că îl susţine pe Ciorbea pentru a conduce instituţia Avocatul Poporului.

"Da, îl susţin (pe Victor Ciorbea - n.r.). (...) Ştiţi că a fost o discuţie veche despre un Avocat al Poporului care să reprezinte şi să aibă sprijin din cât mai multe zone politice, nu doar dintr-una singură. Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seamă al Popularilor Europeni, este senator PNL şi este susţinut şi de noi, social-democraţi. O persoană care să aibă sprijin din toate zonele politice era greu de găsit. Mă bucur că a acceptat şi cred că îşi va exercita funcţia cu toată demnitatea şi cu respectarea Constituţiei", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.


×