Slujbele și procesiunile religioase, parade biblice, festivaluri, vânători de ouă, târguri, mese în familie și multe alte obiceiuri tradiționale, marchează peste tot în lume cea mai mare sărbătoare creștină a anului, Învierea Domnului.
Sărbătoarea Paștelui, una dintre cele mai importante pentru întreaga creștinătate, vine cu tradiții si obiceiuri diferite, in funcție de regiunea de pe glob.
Poate una dintre cele mai interesante tradiții de Paște se află în Grecia. Pe insula Corfu au loc o mulțime de evenimente pentru a celebra Învierea Domnului.
În duminica Paștelui are loc cea mai mare și mai veche procesiune din Corfu, ce pornește de-a lungul zidurilor vechi de apărare, înconjurând apoi tot orașul Kerkyra.
Participă fanfare, preoți, localnici și turiști. De Paște, grecii nu mai sparg farfurii, ci aruncă vase din ceramică de la ferestre, drept simbol al noului început.
În Germania, de asemenea, tradițiile de Paște sunt diferite, în funcție de zonă. Joia Mare, în Germania este și Joia Verde. Nemții gătesc o ciorbă ușoară, savurata de întreaga familie. Sâmbătă seara, nemții fac focuri uriașe din brazii de Crăciun pentru a marca sfârșitul iernii.
În Ungaria, Paștele este sărbătorit cu tradiții și festivaluri populare. O tradiție maghiară este "stropirea" femeilor cu apă sau stropirea părului cu parfum. Acest ritual este asociat cu fertilitatea și ritualurile de curățire rămase din vremurile păgâne.
Mexicul are și el o tradiție spectaculoasă. În multe orașe și sate, în Duminica de Paște, au loc procesiuni care reiau intrarea triumfătoare a lui Iisus in Ierusalim.În unele locuri, vinerea sau sâmbăta, sunt construite păpuși care-l simbolizează pe Iuda, cărora mexicanii le dau foc.
În Insulele Bermude, oamenii construiesc zmee acasă, mănâncă un tort din pește și fac pâini și covrigi în formă de cruci. Apoi merg pe plajă și înalță zmeiele, simbolizând ridicarea lui Iisus la Ceruri.