x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păstrăvăria Brădişor, din Vâlcea, distrusă în proporţie de 90% de inundaţii

Păstrăvăria Brădişor, din Vâlcea, distrusă în proporţie de 90% de inundaţii

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   16:22
Păstrăvăria Brădişor, din Vâlcea, distrusă în proporţie de 90% de inundaţii

Una din cele mai mari păstrăvării din România, complexul salmonicol de pe lacul Brădişor în judeţul Vâlcea, a fost aproape complet distrusă de inundaţiile de săptămâna trecută, fiind afectată în proporţie de 90%, a declarat directorul Romsilva Vâlcea, Ioan Mihăilescu.

"Este un dezastru, unul din cele mai mari complexe salmonicol a fost afectat complet de inundaţiile de săptămâna trecută. S-au pierdut peste 90% din puieţii de păstrăv. Niciodată nu am văzut un asemenea nivel al lacului de acumulare. Din păcate s-a ales praful şi de pepiniera de lostriţe. Nu ştiu cât ne va lua până când îl vom pune pe picioare", a precizat Mihăilescu.

Considerat cea mai mare păstrăvărie din ţară, complexul salmonicol se află pe lacul de acumulare Brădişor de pe râul Lotru.

Aceasta aparţine regiei judeţene Romsilva şi are ca obiect de activitatea creşterea păstrăvilor şi a lostriţelor pentru comercializare şi popularea râurilor din ţară.

Înaintea inundaţiilor de săptămâna trecută, la Brădişor erau peste 350.000 de exemplare de puiet de păstrăv şi lostriţă.

În urmă cu o săptămână viitura de pe râul Lotru a afectat acest complex, distrugându-l în proporţie de 90%, rămânând sub 1.000 de exemplare de păstrăvi. 

×
Subiecte în articol: pastravi inundatii valcea romsilva