x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel: Chipul luminos al regretatei Iuliana Gătej, pentru totdeauna în memoria celor care au cunoscut-o

Patriarhul Daniel: Chipul luminos al regretatei Iuliana Gătej, pentru totdeauna în memoria celor care au cunoscut-o

27 Dec 2015   •   15:57
Patriarhul Daniel: Chipul luminos al regretatei Iuliana Gătej, pentru totdeauna în memoria celor care au cunoscut-o
Sursa foto: Facebook.com

Chipul luminos şi spiritul altruist, entuziasmul tineresc şi devotamentul îndeplinirii cu demnitate a nobilei profesii de jurnalist ale regretatei Iuliana Gătej vor rămâne pentru totdeauna în memoria familiei, prietenilor, colegilor şi a tuturor celor care au cunoscut-o, afirmă patriarhul Daniel, într-un mesaj de condoleanţe adresat familiei şi colegilor regretatei jurnaliste.

"În mod deosebit, am apreciat cu recunoştinţă profesionalismul jurnalistei Iuliana Gătej şi corectitudinea informării publicului telespectator despre campania Patriarhiei Române din primăvara anului 2015 în favoarea prezenţei orei de religie în învăţământul public românesc. În aceste momente grele pentru dumneavoastră, pentru cei apropiaţi şi dragi, vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune şi vă adresăm tuturor sincere condoleanţe, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel: 'Nu vă întristaţi ca ceilalţi, care nu au nădejde, pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu pe cei adormiţi întru Iisus îi va aduce împreuna cu El' (1 Tesaloniceni 4, 13-14). Ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul tinerei Iuliana Gătej în lumina şi pacea Preasfintei Treimi, iar celor îndoliaţi şi îndureraţi să le dăruiască alinare şi întărire sufletească. Veşnica ei pomenire din neam în neam!", se arată în mesajul patriarhului postat pe basilica.ro.

Jurnalista de televiziune Iuliana Gătej, în vârstă de 30 de ani, a murit joi seara într-un tragic accident de circulaţie pe DN 2, pe raza localităţii vrâncene Dumbrăveni, după ce maşina pe care o conducea a intrat într-un copac. Originară din Focşani, jurnalista mergea la părinţi să-şi petreacă sărbătorile de Crăciun.

Sursa - Agerpres

Iată mesajul integral:

Mesajul de condoleanţe al Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL adresat familiei și colegilor regretatei jurnaliste IULIANA GĂTEJ trecută la Domnul în urma unui tragic accident de circulație, în sera zilei de 24 decembrie 2015:

27.12.2015

Familiei regretatei jurnaliste IULIANA GĂTEJ,

Îndurerată familie,
Întristată adunare,
Cu multă tristețe am aflat de trecerea din această viață a fiicei dumneavoastră, Iuliana, în urma unui tragic accident de circulație, în seara zilei de 24 decembrie 2015.

Chipul luminos şi spiritul altruist, entuziasmul tineresc și devotamentul îndeplinirii cu demnitate a nobilei profesii de jurnalist ale regretatei Iuliana Gătej vor rămâne pentru totdeauna în memoria familiei, prietenilor, colegilor şi a tuturor celor care au cunoscut-o.

În mod deosebit, am apreciat cu recunoştinţă profesionalismul jurnalistei Iuliana Gătej şi corectitudinea informării publicului telespectator despre campania Patriarhiei Române din primăvara anului 2015 în favoarea prezenței orei de religie în învățământul public românesc.

În aceste momente grele pentru dumneavoastră, pentru cei apropiați și dragi, vă încredințăm de întreaga noastră compasiune și vă adresăm tuturor sincere condoleanțe, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca ceilalţi, care nu au nădejde, pentru că de credem ca Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu pe cei adormiți întru Iisus îi va aduce împreuna cu El” (1 Tesaloniceni 4, 13-14).

Ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul tinerei Iuliana Gătej în lumina și pacea Preasfintei Treimi, iar celor îndoliați și îndurerați să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

Veșnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndoliată,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

×