x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru arestări în cadrul unei ample operațiuni europene privind o rețea malware

Patru arestări în cadrul unei ample operațiuni europene privind o rețea malware

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   08:58
Patru arestări în cadrul unei ample operațiuni europene privind o rețea malware

Patru persoane au fost arestate și peste 100 de servere de internet au fost dezactivate în cadrul unei operațiuni coordonate la nivel internațional care vizează infrastructura cibernetică folosită pentru malware, a anunțat joi agenția Europol, scrie Reuters.

Potrivit Europol, este vorba de „cea mai mare operațiune desfășurată vreodată împotriva botnet-urilor, care joacă un rol major în desfășurarea de ransomware”.

Operațiunea, denumită Endgame, s-a desfășurat între 27 și 29 mai și a fost inițiată și condusă de Franța, Germania și Țările de Jos. A implicat o serie de alte țări, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite și Ucraina, a precizat Europol într-un comunicat.

„Cu cea mai mare operațiune internațională a poliției cibernetice de până acum, autoritățile de aplicare a legii au dat o lovitură semnificativă scenei criminalității cibernetice”, a declarat Martina Link, vicepreședinte al biroului federal de poliție penală din Germania, într-o declarație separată.

Arestările au fost efectuate în Armenia și Ucraina, a precizat aceasta, adăugând că peste 2.000 de domenii se află acum sub controlul forțelor de ordine.

Malware-ul permite infractorilor cibernetici să se conecteze în secret la computerele oamenilor în scopuri rău intenționate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arestari operațiune europeană malware