x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patrulele de stradă ale Secţiei 3 au rămas fără agenţi. Locurile au fost completate cu 27 de poliţişti de la alte secţii

Patrulele de stradă ale Secţiei 3 au rămas fără agenţi. Locurile au fost completate cu 27 de poliţişti de la alte secţii

de Dan Cărbunaru    |    11 Ian 2012   •   13:35
Patrulele de stradă ale Secţiei 3 au rămas fără agenţi. Locurile au fost completate cu 27 de poliţişti de la alte secţii

Decimata de descinderile DGA si ale procurorilor, Sectia 3 Politie, plasata in inima Capitalei, s-a confruntat cu probleme serioase in a scoate in strada alti politisti.

Din cei 39 de politisti de ordine publica din patrulele de strada, au ramas in Sectie doar 12, adica aproape un sfert.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat pentru Jurnalul National ca a fost nevoie de detasarea unor politisti de alte sectii, pentru a acoperi strazile.

Patrulele trebuie sa acopere zilnic zone cu multe probleme, precum cele din apropierea Garii de Nord, Plevnei, Cismigiu. Aici se comit de regula furturi din buzunare, scandaluri, acte de prostitutie si proxenetism sau cersetorie.

“Cetatenii nu trebuie sa se simta in nesiguranta, pentru ca am luat toate masurile necesare pentru ca impactul provocat de ancheta sa nu se simta in strada. Patrulele vor interveni la orice eveniment sesizat si vor asigura ordinea publica la acelasi standard", dau asigurari sursele citate.

La Sectia 1 Politie, intrata la randul ei in vizorul DGA, situatia este ceva mai buna, in conditiile in care doar doi dintre cei 50 de politisti care actionau in patrule au fost pusi sub acuzare pentru coruptie.

×