x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patruzeci de cadre didactice, eliminate din examenul de titularizare, pentru tentative de fraudă

Patruzeci de cadre didactice, eliminate din examenul de titularizare, pentru tentative de fraudă

de Mediafax    |    07 Aug 2012   •   12:15
Patruzeci de cadre didactice, eliminate din examenul de titularizare, pentru tentative de fraudă

Patruzeci de cadre didactice au fost eliminate, joi, din examenul de titularizare, pentru tentative de frauda, iar 2.800 de candidati s-au retras, majoritatea din motive personale, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Potrivit sursei citate, la probele scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, s-au prezentat 28.373 de candidati, respectiv 80,04% din totalul celor inscrisi. Dintre acestia, 40 de candidati au fost eliminati ca urmare a unor tentative de frauda, iar 2.843 de candidati s-au retras - 2.607 din motive personale, iar 236, din motive medicale.

Examenul s-a desfasurat in 1.161 de centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate de comisii specializate, organizate pe discipline, la nivel national, in 12 centre de evaluare, precizeaza MECTS.

Rezultatele concursului vor fi afisate in fiecare centru de examen, la 7 august. In aceeasi zi, dar si in 8 august, vor fi inregistrate contestatiile, la sediile inspectoratelor scolare judetene, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidatilor care au obtinut cel putin media 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, in 13 august, iar a celor care au luat cel putin 5,00, in 16 august, potrivit MECTS.

La examenul de titularizare sunt disponibile 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata si 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioada determinata.

Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat recent ca intentioneaza sa ridice "stacheta" la examenul de titularizare de anul viitor, anul acesta fiind prea tarziu sa modifice media cu care acesta poate fi promovat.

×
Subiecte în articol: examen titularizare