x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pavel Abraham, trimis la pensie!

Pavel Abraham, trimis la pensie!

04 Noi 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale chestorului-şef de poliţie Pavel Abraham cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, informează Administraţia Prezidenţială.




Pavel Abraham, şeful Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), a fost pensionat după ce ministrul Internelor, Cristian David, a cerut, în urmă cu două săptămâni, încetarea raporturilor de muncă ale acestuia cu instituţia. Chestorul-şef a împlinit, la 21 octombrie, vârsta de 60 de ani. Ministrul de Interne Cristian David declara într-un interviu pentru Mediafax că plecarea lui Abraham "nu este o chestiune apărută intempestiv". "Pur şi simpu lucrurile s-au întâmplat în procedura obişnuită. Odată cu împlinirea vârstei de pensionare cred că este necesar ca fiecare dintre lucrărorii ministerului, chiar dacă au avut o activitate laborioasă şi pe care cu toţii o apreciem, trebuie să facă loc unei noi generaţii care vine din urmă. Nu am avut niciun motiv pentru a semna cererea de pensionare către preşedintele Băsescu în ceea ce-l priveşte pe Pavel Abraham, niciun alt motiv decât pur şi simplu împlinirea vârstei de pensionare", spunea David.
Potrivit articolului 12 din Legea 179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor, au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de vârstă poliţiştii în activitate care au împlinit vârsta de 55 de ani. Astfel, ministrul Cristian David a înaintat Preşedinţiei propunerea de încetare a raporturilor de serviciu ale lui Abraham. Pavel Abraham este o persoană destul de controversată, numele său fiind vehiculat în anumite situaţii judiciaro-politice, în perioada in care Poliţia reţinea suspecţi, iar Parchetul emitea mandate de arestare preventivă. Tot marţi, Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea Simonei Brădiceanu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania abraham pavel abraham