x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe 19 septembrie se dă startul la distracţie! Muzica alternativă va inunda Piaţa Universităţii cu ocazia Zilelor Bucureştiului

Pe 19 septembrie se dă startul la distracţie! Muzica alternativă va inunda Piaţa Universităţii cu ocazia Zilelor Bucureştiului

de Mihaela Stănescu    |    15 Sep 2014   •   13:54
Pe 19 septembrie se dă startul la distracţie! Muzica alternativă va inunda Piaţa Universităţii cu ocazia Zilelor Bucureştiului

În perioada 19 - 21 septembrie, centrul Capitalei va deveni un loc de sărbătoare cu ocazia celor 555 de ani de la atesatrea documentara a Bucureştiului.

În cele trei zile de sărbătoare, intersecţia străzilor Lipscani şi Eugen Carada din Centrul istoric se vor transforma într-un ring de dans în aer liber. Coregrafii pasionale de tango şi explozii de energie pe ritmuri latino vor face oraşul să danseze, făcând Centrul Istoric să vibreze sub paşii dansatorilor. Artiştii invitaţi vor dansa pe ritmuri latino şi vor susţine cursuri pentru cei ce doresc să înveţe tainele coregrafiei.

Muzică alternativă la Universitate

În Piaţa Universităţii, esplanada cu statui va găzdui, vineri 19 septembrie, un concert de muzică alternativă cu cele mai cunoscute trupe româneşti şi se va transforma într-un spaţiu expoziţional care va găzdui o instalaţie de artă contemporană - "Feed me!", până în 21 septembrie.

The Speakers, The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Luna Amară, Omul cu Şobolani şi Alternosfera vor lua cu asalt scena şi îi vor încânta pe bucureşteni cu muzică alternativă şi indie românească. Intrarea este liberă!

În acelaşi timp, esplanada cu statui se va transforma într-o expoziţie: FEED ME!, un proiect realizat de Noper (Radu Pop, artist ilustrator) şi Sainte Machine (Marilena Oprescu Singer, artist plastic), în colaborare cu ARCUB şi prezentat sub forma unui experiment ludic care explorează relaţia de inter-dependenţă dintre lucrarea de artă şi publicul său. Construită autoironic sub forma unei chemări a supuşilor Monstruoasei şi Veşnic Nesătulei Zeităţi TRA la ritualul de hrănire al acesteia, expoziţia este un organism viu care se alimentează cu energia produsă de mişcările publicului.

Mai multe detalii despre evenimente gasiti aici



×
Subiecte în articol: zilele bucureştiului