x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe litoral

Pe litoral

de Luiza Moldovan    |    08 Iul 2014   •   16:33

Am ajuns la plajă. Pe plajă e foarte multă lume. Maică, ce bronzaţi sunt oamenii ăştia! Numai io sunt albă ca… ăăă… zăpada. Deşi nu la fel de drăguţă. O Albă ca Zăpada moartă, aş putea spune. Mi-am cumpărat o geantă specială pentru plajă, de la Zara de la reduceri, astă iarnă, când mă gândeam la caniculă. E foarte tare geanta mea şi mă felicit pentru că sunt gospodară. Omul gospodar îşi cumpără iarna geantă de rafie de la reduceri şi vara o scoate la plajă, ca să stârnească sentimente nobile, cum ar fi ura, pizma şi invidia. Tipa aia în costum roşu cu buline albe deja mi-a remarcat-o. Uite, vezi? Asta înseamnă să investeşti cu cap! Îţi iei o geantă din rafie de firmă. Scuze. O geantă de firmă, din rafie. Mă rog, nu ştiu ce vreau să spun. Mi-am luat puţine lucruri cu mine, deoarece am auzit că pe plajă se fură şi atunci nu vreau să. Aceste lucruri sunt: un mp3 player, un aparat de fotografiat, loţiunea cu SPF 50, apă, carte, revistă, în caz că mă plictisesc de carte (deşi eu niciodată, nu!), telefon, ochelari, ochelari de soare pe care nu-i port niciodată dar îi iau cu mine, haine, prostii, alte prostii şi, în sfârşit, multe alte prostii. Mai nimic. Trebuia, doar, să umplu cu ceva geanta mea din rafie de firmă sau mă rog.

De azi m-am apucat să renunţ la toate gândurile negre şi la frică. De ce, adică, să-mi fie mie frică? Bine, să nu uit să nu-mi fie frică nici că-mi fură cineva geanta mea din rafie pe care am dat un purcoi de bani la reduceri. Zen, zen, zen!

Tot special pentru plajă, mi-am luat un prosop cu van Damme când făcea el şpagatu’. E de largă anvergură, dar nu m-am putut abţine. Deoarece sunt zen, nu-mi e frică să-mi las toate lucrurile pe plajă şi să le dau în grija unei familii serioase, care mănâncă porumb. Mă duc la marea întâlnire cu marea. Eu şi marea. O salut scurt şi-i spun că anul ăsta nu o s-o mai încarc cu gânduri negative şi cu frici, deoarece m-am apucat să fiu zen. Mi-a zis că bine. Mă bălăcesc cu succes, după care mă întorc pe prosopul meu cu van Damme. Uluitor! Lucrurile mele sunt tot aici. Mulţumesc familiei care mi-a salvat geanta mea de rafie, de la Zara.

Mă întind peste van Damme, îmi cer scuze şi-i promit c-o să slăbesc. În sfârşit, mi-e jenă! Îi promit că până la anu’ o să fac pătrăţele şi-o să-mi pun silicoane. Şi-o să-mi injectez botox. Şi-o să-mi iau un costum de baie revoltător, nu ca ăsta pe care-l am acum, de început de secol nouăşpe. N-o să-i mai fie jenă cu mine. Pătrăţele şi să nu uit: zen!

×
Subiecte în articol: la vie en mov