x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedofilii şi dreptatea

Pedofilii şi dreptatea

de Luiza Moldovan    |    18 Mar 2014   •   17:34
LA VIE EN MOV
Un pedofil se legăna pe o pânză de păianjen. Şi, pentru că nu se rupea, a mai chemat un pedofil. Doi. Doi pedofili se legănau pe o pânză de păianjen. Şi, pentru că nu se rupea, au mai chemat un pedofil. Trei. Trei pedofili şi din ce în ce mai mulţi pedofili se legănau liberi pe o pânză de păianjen, iar pânza tot nu se rupea şi pedofilii erau cercetaţi în stare de libertate, că, na, nu e aşa de periculos să stai cu pedofilii în libertate. Noroc că Becali e la puşcărie, asta e de natură să relaxeze pe toată lumea, că pedofilii poa’ să umble liberi pe străduţele din spatele blocurilor şi pe lângă şcoli şi prin parcuri, cercetaţi în stare de libertate.

Becali e cu adevărat criminălos şi foarte periculos, este şi motivul pentru care trebuie să rămână în spatele gratiilor, să nu bage spaima-n oameni. Criminalii, ăştia care tranşează cadavre şi le ard în sobă, de exemplu, merită să respire aerul curat al libertăţii, pentru că ei nu fac rău, fac chiar bine. O să vină vremea, şi acum este, când tot cei nepenali o să fie băgaţi la zdup, pe cine ştie ce motive iscusit găsite, iar violatorii, asasinii, cei care comit tot felul de crime, fără scrupule, o să se bucure de cine-ştie-ce găselniţe ale avocaţilor apărării sau hibe ale legilor.

Ba parcă şi văd emisiuni televizate în care avocaţi ai apărării unor de-alde Cioacă vin pregătiţi cu desaga doldora de argumente pentru care omul bun şi onest care este clientul lor trebuie să rămână liber. Sau despre cum un belgian venit să facă turism sexual cu copii din România e lăsat să plece în patria-mumă pe cine-ştie-ce motiv bine ales.

Acum o jumătate de an m-a şocat o ştire. O româncă măritată cu un austriac a fost ucisă de acesta pentru că voia să divorţeze după ce românca noastră strânsese probe că soţul ei abuzase de fetiţa lor de trei ani. Justiţia austriacă l-a lăsat liber pe acest om onest şi, mai mult decât atât, i-a încredinţat şi custodia fetiţei. Între timp, mama victimei îşi caută dreptatea la CEDO şi vrea s-o aducă în ţară pe fată. Timpul trece, însă, şi copilul cine ştie prin ce traume va fi trecut deja. Asta e dreptatea făcută de oameni. Dreptatea făcută demonstrativ, cu gesturi largi, să se vadă din avion cât de evoluaţi suntem noi la justiţie şi ce curaj avem să băgăm la zdup oameni mai mult sau mai puţin indezirabili politic.
Dacă e adevărat că dreptatea e oarbă, atunci poate c-ar fi cazul să schimbăm zicala şi să-i punem ochelari de vedere.


×