x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Capitală şi 8 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 21 de milioane de lei

Percheziţii în Capitală şi 8 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 21 de milioane de lei

14 Oct 2014   •   08:29
Percheziţii în Capitală şi 8 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 21 de milioane de lei

Poliţiştii de investigare a fraudelor efectuează marţi 38 de percheziţii domiciliare în opt judeţe şi în Capitală într-un dosar în care este vizată activitatea infracţională a 68 de persoane fizice şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.

'În fapt, persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip 'fantomă', administrate tot de către aceştia, în mod direct sau prin interpuşi', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 - 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei.

De asemenea, prin transferuri succesive şi ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei.

'La data de 14 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, 182 de poliţişti, dintre care 105 specializaţi în investigarea fraudelor, precum şi poliţişti criminalişti, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică şi luptători de acţiuni speciale, sprijiniţi de jandarmi, acţionează pe raza Municipiului Bucureşti şi a opt judeţe (Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Galaţi, Neamţ, Sibiu, Arad şi Argeş) pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice', se mai arată în comunicat.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Întreaga operaţiune beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

×