x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PERCHEZIŢII în Capitală, la apropiaţi ai clanului Cămătarilor. Mai multe persoane, suspectate de evaziune fiscală

PERCHEZIŢII în Capitală, la apropiaţi ai clanului Cămătarilor. Mai multe persoane, suspectate de evaziune fiscală

18 Iun 2013   •   09:29
PERCHEZIŢII în Capitală, la apropiaţi ai clanului Cămătarilor. Mai multe persoane, suspectate de evaziune fiscală

Poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor efectuează azi cinci percheziţii domiciliare în Capitală şi pun în executare şase mandate de aducere pe numele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul achiziţiilor intracomunitare de materiale de construcţii, aceştia având legături cu clanul Cămătarilor, potrivit unor informaţii remise Agerpres de oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului român este de peste 750.000 de euro, precizează un comunicat al Poliţiei Capitalei

Astfel, în perioada 2011-2013, membrii grupului identificau şi racolau persoane cu posibilităţi financiare reduse, pe numele cărora înfiinţau societăţi comerciale.

După preluarea societăţilor pe numele intermediarilor, membrii grupului cumpărau materiale de construcţii în cantităţi mari, prin achiziţii intracomunitare. Mărfurile erau comercializate ulterior pe piaţa internă, fără a opera în evidenţele contabile tranzacţiile economice efectuate.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

×