x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Perchiziţii DNA la Primăria Izvoarele. Primarul comunei, acuzat de trafic de influenţă

Perchiziţii DNA la Primăria Izvoarele. Primarul comunei, acuzat de trafic de influenţă

25 Sep 2014   •   11:06
Perchiziţii DNA la Primăria Izvoarele. Primarul comunei, acuzat de trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii la Primăria Izvoarele, judeţul Giurgiu, şi la domiciliul primarului într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie.

Conform unui comunicat de presă al DNA, această cauză vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2013 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

'Sunt efectuate percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în judeţul Giurgiu, din care una este sediul unei instituţii publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei', precizează DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că primarul comunei Izvoarele, Alin Stănică Stanciu, ar fi acuzat de trafic de influenţă în legătură cu intervenţiile pe care le-ar fi făcut în vara lui 2013 pentru a ajuta SC Avicola Crevedia SA să înlăture consecinţele negative ale unui control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale desfăşurat la firmă anterior, care a stabilit în sarcina acesteia obligaţii fiscale în sumă de aproape 100 milioane lei, constând în TVA suplimentar şi penalităţi.

Acelaşi surse susţin că edilul ar fi cerut pentru a 'rezolva problema' 200.000 euro, din care ar fi primit 50.000 de euro, angajându-se în schimbul banilor să intervină la ANAF, mai precis la Direcţia Generală Mari Contribuabili, pentru ca persoanele cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună efectuarea unui nou control la societate şi concluziile să fie favorabile acesteia.

×
Subiecte în articol: cutremure izvoarele