x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 20.000 de persoane din zece localităţi argeşene nu au electricitate de cinci zile

Peste 20.000 de persoane din zece localităţi argeşene nu au electricitate de cinci zile

de Mediafax    |    29 Ian 2012   •   07:59
Peste 20.000 de persoane din zece localităţi argeşene nu au electricitate de cinci zile

Peste 20.000 de persoane din zece localitati aflate in sudul judetului Arges nu au electricitate de cinci zile, dupa ce rafalele de vant si viscolul puternic au distrus retelele de medie tensiune, autoritatile estimand ca situatia se va remedia in totalitate saptamana viitoare.

In localitatea Izvoru, vantul puternic si ninsoarea abundenta au daramat stalpii de electricitate, afectand alimentarea cu energie electrica a 350 de familii care asteapta ca lucratorii Electrica sa remedieze defectiunile.

"Stam langa soba, la lumina lumanarii, de cateva zile, sunt femeie batrana, dar eu nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata asa. Asteptam sa vina curentul, ne e si frica sa nu luam foc de la lumanari. Astia tinerii spun ca au sunat la Electrica si au spus ca vin sa repare, la noi la Izvoru am inteles ca suntem 350 de familii fara curent", a declarat o femeie din localitatatea argeseana Izvoru.

Lipsa curentului electric a provocat o cerere masiva de baterii, lumanari si lanterne, iar magazinele satesti au reinceput aprovizionarea de-abia de 24 de ore, dupa ce timp de trei zile nu a fost posibil accesul din cauza drumurilor cu troiene de cativa metri.

"Am avut o cerere record de lanterne, baterii si de lumanari. Nu facem fata cererii, asa se intampla daca nu e curent electric. Mai avem putine lanterne, lumanari si baterii, noroc ca am mai facut aprovizionarea zilele acestea", a declarat o vanzatoare de la un magazin din Izvoru.

In prezent, echipele Electrica lucreaza pentru inlocuirea stalpilor rupti si reluarea alimentarii cu energie, iar localnicii confirma ca au primit asigurari din partea conducerii acestei institutii ca cel mai probabil joi va fi reluata in totalitate alimentarea cu electricitate a localitatii.

×