x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 40 de universități din Europa sunt prezente la târgul World Education University

Peste 40 de universități din Europa sunt prezente la târgul World Education University

11 Oct 2014   •   17:53
Peste 40 de universități din Europa sunt prezente la târgul World Education University

Peste 40 de universități din Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Spania, Austria, Franța, Belgia și Elveția, Suedia, Turcia, Grecia, Germania, Bulgaria, Polonia își prezintă sâmbătă și duminică oferta educațională în cadrul celei de-a XVII-a ediții a târgului World Education University care are loc la București.

În cadrul evenimentelor, elevii și absolvenții de liceu și părinții acestora au ocazia să se întâlnească cu reprezentanții universităților prezente la târg și se pot informa direct de la aceștia cu privire la modul de înscriere, admitere și cum să aplice pentru a deveni studenți.

Accesul se face gratuit în baza formularului de înscriere electronic completat în prealabil.

"Numărul românilor care studiază în universități britanice a crescut cu 7% în acest an, potrivit sondajului Agenției Britanice de Statistică, pe fondul unei scăderi în medie cu 6% a studenților din alte țări europene", a declarat pentru AGERPRES coordonatorul proiectului pentru România Svetlan Danev.

El a spus că 2.730 de români au depus dosare de admitere în acest an pentru Marea Britanie, față de 2.250 anul trecut. Totodată, Danev a mai afirmat că 60% dintre candidații la târgul World Education au preferat să studieze în Marea Britanie, urmată de țări precum Olanda, Danemarca și Franța.

Liceele cu cei mai numeroși elevi care au plecat să studieze la universități de elită din străinătate în anul 2013-2014 prin proiectul World Education sunt Colegiile Tudor Vianu, I.L. Caragiale, Gheorghe Lazăr, Sf. Sava, Mihai Viteazu, George Coșbuc, Cantemir Vodă, Virgil Madgearu, Spiru Haret și Școala Internațională de Informatică București.

"World Education University Fair este un târg de consultanță educațională dedicat tinerilor care își doresc să studieze în străinătate programe de licență, master sau MBA", susțin organizatorii Integral Edu.

Târgul va fi organizat în 13 octombrie la Timișoara, în 15 octombrie la Galați și în 16 octombrie la Constanța.

Printre instituțiile de învățământ superior prezente la târg se numără Hanze University of Applied Sciences — Olanda, Institute of Engineering, Hanze University of Applied Sciences Groningen-Olanda The Hague University of Applied Sciences—Olanda, Fontys University of Applied Sciences-Olanda, Stenden University of Applied Sciences-Olanda, The University of Northampton-Marea Britanie, University of Bradford-Marea Britanie, Saxion University of Applied Sciences-Olanda, Bangor University-Marea Britanie, London South Bank University-Marea Britanie, Domus Academy-Italia, Falmouth University-Marea Britanie, Leeds University Business School-Marea Britanie, University of Salford-Marea Britanie. 

×