x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petiţia lui Gigi Becali, înregistrată la Inspecţia Judiciară. Ce reclamă omul de afaceri

Petiţia lui Gigi Becali, înregistrată la Inspecţia Judiciară. Ce reclamă omul de afaceri

03 Apr 2014   •   15:23
Petiţia lui Gigi Becali, înregistrată la Inspecţia Judiciară. Ce reclamă omul de afaceri
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Inspecţia Judiciară a înregistrat astăzi petiţia formulată de Gigi Becali în care reclamă că nu i-a fost admisă cererea de a fi operat în străinătate şi că nu poate să-şi vizite familia. Purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, a confirmat pentru Agerpres că memoriul lui Becali a fost înregistrat şi că va fi repartizat unui inspector pentru verificări prealabile cu privire la aspectele sesizate.

În 18 martie, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor a decis ca cele două petiţii depuse de George Becali, în care cerea să fie operat în străinătate şi să îşi viziteze familia în Bucureşti, să fie trimise către Ministerul Justiţiei şi CSM.

"S-au depus două petiţii la Comisia de abuzuri. Comisia a luat act de ele, au fost repartizate comisiei de specialitate. Astăzi s-a votat în plenul comisiei trimiterea către instituţiile specializate ale statului - ministrul Justiţiei, CSM - şi în funcţie de răspunsurile pe care o să le primim vom lua, dacă va fi nevoie, alte decizii. Primul punct este legat de dorinţa domnului George Becali de a avea o operaţie în străinătate, acest punct este pe rolul instanţei, deci, din punctul nostru de vedere, s-a clasat, deşi face parte din materialul pe care l-am trimis CSM şi Ministerului Justiţiei şi al doilea punct, legat de vizitele pe care domnul George Becali nu poate să le efectueze, pentru că tradiţia domniei sale nu îi permite ca familia să meargă să îl viziteze la penitenciar şi că nu i se permite să vină în Bucureşti să îşi viziteze familia", a declarat preşedintele Comisiei de abuzuri, Mircea Man, la acea dată.

Întrebat dacă este necesară o vizită a membrilor comisiei la închisoare pentru a vedea în ce condiţii stă George Becali, Man a răspuns: "În această speţă nu sunt elemente care să ne facă să votăm o deplasare sau o audiere fie aici, fie în penitenciar".

Mircea Man a precizat că nu va fi audiat nimeni în acest caz. "Noi audiem foarte multă lume, dar în speţa de faţă nu. Speţa petentului George Becali este încheiată din punctul nostru de vedere odată cu sesizarea instituţiilor abilitate", a conchis Man.

×