x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pictori de azi, la Balcic - Institutul Roman Bancar este gazda unui vernisaj

Pictori de azi, la Balcic - Institutul Roman Bancar este gazda unui vernisaj

de Mihai Stirbu    |    26 Noi 2006   •   00:00

Institutul Bancar Roman a sarbatorit, miercuri, 15 ani de existenta printr-un mod neobisnuit: a fost gazda expozitiei "Pictori de azi, la Balcic", organizata de Elite Art Club Unesco.

ARTA. Radu Hangan s-a lasat "cuprins" de Castelul de la Balcic
Institutul Bancar Roman a sarbatorit, miercuri, 15 ani de existenta printr-un mod neobisnuit: a fost gazda expozitiei "Pictori de azi, la Balcic", organizata de Elite Art Club Unesco.

Aniversare in aniversare. Proiectul cultural "Pictori de azi la Balcic" a ajuns in acest an la a treia editie. Evenimentul aniversar a avut loc la sediul Institutului Bancar Roman, partener al proiectului, care a sarbatorit astfel 15 ani de existenta. Expozitia aniversara vernisata cu acest prilej cuprinde peste o suta dintre cele mai reprezentative tablouri, realizate de pictori pe parcursul celor trei editii ale taberelor de pictura de la Balcic.

INTRE CIFRE SI CULORI. Proiectul "Pictori de azi, la Balcic" s-a nascut la initiativa artistei Marilena Murariu. El se desfasoara pe toata perioada anului. Din mai pana in septembrie un numar cat mai mare de iubitori de arta redescopera spiritul Balcicului, iar in celelalte luni se organizeaza expozitii. "Timp de doua saptamani zece pictori incearca sa surprinda pe panze lumina inconfundabila a unui Balcic deja contemporan", a spus Mihaela Dragomir, presedinta asociatiei Elite Art Club Unesco. "Expunem astazi o selectie a tablourilor adunate pe parcursul celor trei ani de existenta." In incheiere, doamna Dragomir a invitat bancherii sa-si completeze cecurile in schimbul unor lucrari: "Craciunul ne bate in ferestre. Sa facem un cadou celor dragi!"

REDESCOPERIRE. Directorul Muzeului de Arta Constanta, Doina Pauleanu, a subliniat ca: "Balcicul a fost descoperit de catre pictori in perioada interbelica si a fost descoperit deopotriva de una dintre marile regine ale Romaniei, Regina Maria. Regina Maria si-a creat acolo un cuib de vis, dupa cum pictorii au venit acolo vara de vara, numele mari ale plasticii nationale care pictau cu o placere nebuna aceasta simfonie de culori, aceasta lumina incandescenta, acest peisaj halucinant, aceasta placa turnanta intre Orient si Occident pe care a constituit-o Balcicul", a amintit Doina Pauleanu. Expozitia aniversara va putea fi vizitata in acest spatiu pana la 30 noiembrie.

MUZA. Mirela Traistaru leaga in picturile sale Balcicul de Regina Maria (stanga). Emanoil Mazilu reinterpreteaza clasicul (dreapta)

×
Subiecte în articol: observator pictori balcic pictori balcic