x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pilotul elicopterului militar prăbuşit în Sibiu a murit

Pilotul elicopterului militar prăbuşit în Sibiu a murit

08 Dec 2014   •   15:31
Pilotul elicopterului militar prăbuşit în Sibiu a murit

Căpitan comandor Corneliu Gabriel Titiana, pilotul militar rănit în accidentul aviatic de la Sibiu, a murit astăzi, la ora 12:25, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Adrian Stănculea.

Vineri, pilotul a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a decurs bine, dar prognosticul era rezervat, potrivit dr. Cristian Niţescu, directorul spitalului. Săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naţionale, prin Spitalul Militar Central, a achiziţionat 4.000 cm pătraţi de piele artificială pentru operaţia pilotului.

Pe 21 noiembrie, opt militari şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe raza localităţii sibiene Mălâncrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Atunci, singurii supravieţuitori au fost pilotul şi maistrul militar Valentin Bora. Acesta din urmă se află acum într-o stare bună.

×