x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pinalti, audiat într-un dosar redeschis

Pinalti, audiat într-un dosar redeschis

de Violeta Fotache    |    15 Mar 2011   •   10:45
Pinalti, audiat într-un dosar redeschis

Liderul PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost audiat azi la DNA într-un dosar legat de o tranzacţie cu terenul de lângă fosta autogară din Piatra Neamţ, în care se fac noi investigaţii după ce iniţial DNA Bacău dispusese neînceperea urmăririi penale, informează surse judiciare. Terenul a aparţinut fostei societăţi de transport a oraşului, Transmoldavia, care a depus la DNA Bacău, în 2006, o plângere penală la adresa lui Gheorghe Ştefan. Ulterior, în urma anchetei, DNA Bacău a dispus, în aprilie 2007, neînceperea urmăririi penale în acest dosar. Soluţia a fost însă contestată, astfel că dosarul a reintrat în atenţia DNA, structura centrală considerând că nu e completă cercetarea penală, conform sursei citate.

Presa locală relata că terenul de 4500 de metri pătraţi ar fi fost vândut de către societatea Transmoldavia fiicei primarului Gheorghe Ştefan, în perioada în care terenul era revendicat de fostul proprietar, Neculai Creţan. Vânzarea s-ar fi făcut la un preţ subevaluat, pentru aproape 425.000 de lei. Vânzându-l mai departe firmei Plus Discount România, fiica lui Pinalti ar fi făcut un profit de 2,7 milioane de lei. Nici această firmă nu a păstrat terenul, înstrăinându-l societăţii Kiz Projects SRL, care a început să construiasă pe el un hipermarket.

Gheorghe Ştefan a stat la DNA aproximativ două ore, dar a refuzat să facă vreo precizare jurnaliştilor despre audierea lui. Surse din DNA ne-au precizat că în prezent, Gheorghe Ştefan nu are nici calitate de învinuit, nici de inculpat în acest dosar.

×
Subiecte în articol: piatra neamţ gheorghe stefan