x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vehiculele de luptă Piranha III C, antrenamente de forțare a Oltului, în exercițiul „Green Scorpion”

Vehiculele de luptă Piranha III C, antrenamente de forțare a Oltului, în exercițiul „Green Scorpion”

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   20:03
Vehiculele de luptă Piranha III C, antrenamente de forțare a Oltului, în exercițiul „Green Scorpion”

Militarii Batalionului 22 Infanterie „Romanați” au executat, joi și vineri, exercițiul „Green Scorpion” cu tema „Compania de infanterie în ofensivă cu forțarea unui curs de apă”. Vehiculele de luptă Piranha III C ale unității din structura Brigăzii Multinaționale Sud-Est au traversat râul Olt.

„Militarii Batalionului 22 Infanterie „Romanați” au executat, în perioada 21-22 iunie, exercițiul cu tema . Vehiculele de luptă Piranha III C ale unității din structura Brigăzii Multinaționale Sud-Est au traversat râul Olt, în raionul Izbiceni. Secvențele tactice ale acțiunii ofensive au inclus trecerea rapidă a cursului de apă cu bărci de asalt de către elementele înaintate ale batalionului, securizarea malului și fixarea unui cap de pod, traversarea râului cu tehnica amfibie blindată de către forțele principale, extinderea capului de pod și consolidarea aliniamentului atins pe celălalt mal al apei”, transmite MApN.

Potrivit sursei citate, faza operațională a exercițiului a fost precedată de etapa de pregătire pentru traversarea cursului de apă.

„Operarea mașinilor blindate de către mecanicii conductori a decurs fără probleme, toate cele 10 transportoare Piranha III C răspunzând cerințelor operaționale ale misiunii primite de compania de infanterie. La finalul , militarii Batalionului 22 Infanterie au defluit în garnizoana de dislocare la pace, Caracal. În vederea eficientizării permanente a acțiunii forțelor, personalul participant la exercițiu analizează, post-acțiune, secvențele de instruire din teren. Batalionul 22 Infanterie este la cel de-al treilea astfel de exercițiu, din acest an. Printre obiectivele urmărite, se numără și verificarea capacității de trecere prin plutire a cursurilor de apă de către capabilitățile unității. De această dată, a fost ales raionul Izbiceni, locația de antrenament fiind adecvată acțiunilor planificate în scenariul fictiv al pregătirii pentru luptă. Antrenamentele de traversare / forțare a unui curs de apă sunt activități curente ale unităților Armatei României care au în dotare capabilități tehnice flotabile”, se menționează în finalul comunicatului.

 

×
Subiecte în articol: Vehiculele de luptă Green Scorpion