x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piţipoancă de Buzău/ Cea cu suflet rău

Piţipoancă de Buzău/ Cea cu suflet rău

de Luiza Moldovan    |    22 Apr 2014   •   14:58
Ştiridebuzău.ro a publicat, printre lacrimi de tristeţe, un articol scris într-un ton monden-encomiastic despre Elena Udrea la 17 ani, care, culmea nedreptăţii, fusese învinsă de nişte urâte la un concurs de miss din ’91. Articolul a fost, probabil, prilejuit de o poză găsită sau trimisă de cineva la redacţie, cu tânăra speranţă de Buzău îmbrăcată ca pe centură, cu un machiaj strident, cu un contur de buze ce-l depăşea mult pe cel natural, un machiaj specific de ţărancă urbană, şi cvasitolănită ca intelectualele, cu o invitaţie ostentativă-n priviri. La numai 17 ani, părea de 30! Grasă şi frumoasă! De ce nu le-o fi plăcut la răii ăia?

Mai dubios decât pozele de epocă în care se tolăneşte marea doamnă a turismului românesc a fost însă tonul articolaşului de Buzău, al cărui autor, sub adăpostul anonimatului, a reuşit, după un travaliu prelung, să fabrice nişte fraze de un reuşit nivel preşcolar, într-o limbă română schingiuită şi vai mama ei. Săracul pui de cuc! Stafia lu’ madam Udrea la Buzău nu iartă şi nu moare niciodată! Îi bântuie pe toţi şi-i ameninţă că-i bate dacă nu sunt cuminţi şi nu scriu de bine despre ea. Am fi curioşi să vedem ce fotoexplicaţii ar naşte marele intelectual de la ştiridebuzău.ro după ce va fi văzut pozele cu Marele Blond la facerea cozonacilor de Paşte. Îmbrăcată într-o ie superbă, cu freza perfectă aşezată sub baticul perfect, cu manichiura perfectă şi cu nelipsitul ruj ciclam asortat perfect cu pantofii roşii şi blugii Levi’s specific româneşti, Udrea, spune presa, demonstrează că ştie să bucătărească. Fată, ce sălbatică eşti! În locul mămăicii de lângă ea, aş fi alergat-o cu făcăleţul prin toată curtea sau i-aş fi pus cocă-n păr. Dar să revenim şi să ne gândim puţin ce-ar fi scris simpaticul autor al articolaşului de Buzău la vederea acestor teribile imagini, cu Udrea scoţând cozonacii din cuptor: “Marele Alb îngenuncheat de cocă”. Sau nu, mai bine asta: “Neobosită, în lupta cu kilogramele. De cozonaci!” Sau, şi mai drăguţ: “Cine e cea mai frumoasă/ Şi deşteaptă şi faimoasă/ Nici o urmă de angoasă?/ E Udrea!”.

Dar să ne păstrăm cumpătul. Am înţeles de ceva vreme că Udrea e cea mai tare din parcare, că ea pe toate le are, că ară, că seamănă, toate alea le culege şi nimeni nu o-nţelege. Foaie verde piţipoancă/ orice-ar zice toată lumea/ sunt tot cea mai frumoasă buzoiancă! Pam-pam!


×