x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plopeni - Constanta: Familia Andreei si-a pierdut speranta

Plopeni - Constanta: Familia Andreei si-a pierdut speranta

de Paula Anastasia Tudor    |    03 Sep 2005   •   00:00
Plopeni  -  Constanta: Familia Andreei si-a pierdut speranta

Andreea Miahaela Dodan este o fetita care ar trebui sa implineasca, peste o luna, 6 ani. Nimeni insa nu mai crede ca ea isi va petrece ziua de nastere alaturi de cei dragi. Andreea a disparut din viata parintilor si a fratilor ei acum o luna, la 1 august. In prima saptamana a fost cautata de echipaje terestre, dar si aeriene. Din a doua saptamana, cautarile au continuat si prin fantani si prin balti. De trei saptamani insa, desi nu a fost inca exclusa posibilitatea ca ea sa mai fie inca in viata, fetita este cautata numai prin apa si prin mal.

SUSPECTUL. La 11 august a fost retinut primul si se pare ca si ultimul suspect in acest caz. Jan Tistu a fost arestat pentru abuz asupra propriilor copii si se spera ca suspectul sa recunoasca implicarea sa si in disparitia micutei Andreea. Marturisirea a venit o saptamana mai tarziu, cand Tistu a declarat ca va recunoaste locul in care a aruncat si a ingropat dovada crimei. Mai-marii politiei s-au adunat atunci la Plopeni, fiind pregatiti sa gaseasca trupul neinsufletit al micutei, insa Tistu, care in puscaria din Constanta era foarte sigur pe memoria lui, la Plopeni n-a mai fost asa de sigur. Increzatori in spusele suspectului, politistii au cautat copilul in continuare prin balti si mal. Si o mai cauta si astazi, insa degeaba - copilul este de negasit. Unii politisti sunt foarte suspiciosi in privinta "marturisirii" lui Tistu si considera comportamentul acestuia o mare bataie de joc. Spun ca omul este foarte relaxat si nu prezinta semnele unui individ timorat de crima comisa.

URMARIRE MASCATA. Politia se agata de Tistu si de declaratiile lui, fara sa mai ia in consideratie si alte posibilitati. Precum aceea ca Andreea ar putea fi in viata si ar avea o nevoie disperata sa fie gasita. Poza nu i se mai publica pe nicaieri - toata lumea se gandeste acum la ea nu ca la un copil, ci ca la un cadavru. Dar daca nu i s-a gasit corpul, desi este cautat cu inversunare, lipsa de probe nu ar putea veni in sprijinul teoriei ca fetita ar putea fi pe undeva inca in viata?

Dupa noua zile de la disparitie, Andreea a fost data si in urmarire generala. Procedura spune ca se incepe urmarirea generala dupa 10 zile de la disparitie. In cazul Andreei s-a facut rabat de la regula. Nu stim pentru cat timp i s-a acordat favoarea, caci acum Andreea Dodan, fetita din Plopeni disparuta la 1 august de langa parinti, nu este pe site-ul IGP-ului la sectiunea urmariti general.

RESEMNARE
Parintii Andreei au plecat din Plopeni, s-au intors acasa - la Nazarcea - , unde isi simt copiii in siguranta. Mai vin din cand in cand, la solicitarea politistilor, si ajuta la cautarea corpului micutei. Ei deja si-au pierdut speranta sa-si mai gaseasca vreodata copilul.

×
Subiecte în articol: observator