x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţist român, cercetat pentru escrocherie în Italia

Poliţist român, cercetat pentru escrocherie în Italia

de Petru Zoltan    |    28 Ian 2009   •   00:00

Un poliţist ilfovean a fost arestat de carabinieri, în perioada sărbătorilor de Crăciun, în localitatea italiană Arezzo, pentru escrocherie. El a încercat să obţină de la un român o sumă importantă de bani, motiv pentru care i-a "confiscat” cheile de la maşină, până când va primi banii solicitaţi. Victima a apelat la carabinieri care l-au arestat imediat pe poliţistul român. 



Un român care aducea în ţară pachete trimise de muncitorii români care lucrau în Italia, a sesizat carabinierii în data de 22 decembrie 2008, cu privire la faptul că un poliţist român încearcă să obţină de la el o sumă de bani, motiv pentru care i-a pus "sechestru” pe cheile de la autoturism. Carabinierii nu au stat gânduri şi l-au luat pe poliţistul ilfovean ca din oală. Imediat după sărbătorile de iarnă, Jurnalul Naţional a solicitat Ministerului de Interne informaţii despre situaţia poliţistului român arestat în Italia. Însă, nimeni nu ştia nimic.

DEMERSURI
Într-un final, biroul de presă al Ministerului de Interne ne-a comuncat că: "poliţistul român a fost reţinut la data de 22.12.2008, în Italia, pentru săvârşirea infracţiunii de extorcare prevăzută în Codul Penal Italian. Poliţistul în cauză este angajat în cadrul I.P.J. Ilfov. Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost informat de către autorităţile italiene cu privire la acest caz în timpul cel mai scurt. Împotriva poliţistului a fost declanşată procedura cercetării prealabile pentru abatere discilinară."

La rândul său, şeful Poliţiei Ilfov, comisarul Viorel Zburătură a declarat că: "Poliţistul are un frate înfiat de părinţii lui, pe care l-a împrumutat cu nişte bani ca să cumpere o maşină. Nu a mai vrut să-i dea banii înapoi. Când a ajuns în Italia, fratele lui a apelat la poliţie şi l-a acuzat pe el. Judecătorul şi-a dat seama că e o cauză civilă şI îl judecă în stare de libertate. Faptul că nu a raportat superiorului său când a venit în ţară, faptul că a fost reţinut în Italia reprezintă o abatere. Deocamdată nu i s-a aplicat nici o sancţiune."

×
Subiecte în articol: observator italia