x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti atacaţi la Borşa

Poliţişti atacaţi la Borşa

05 Aug 2009   •   00:00

O persoană din Borşa suspectată în cazul traficului cu utilaje furate din străinătate a intrat cu maşina, miercuri, în duba Poliţiei, în timp ce oamenii legii făceau mai multe percheziţii .

Pentru prinderea atacatorului poliţiştii trăgând mai multe focuri de armă în centrul oraşului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că incidentul a avut loc în timpul unei misiuni desfăşurate în continuarea anchetei în cazul utilajelor furate din străinătate.

Ea a spus că forţele de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă au avut misiunea să facă mai multe percheziţii la domiciliile unor suspecţi în cazul traficului cu utilaje furate din străinătate şi să pună în aplicare mandate de aducere.

La un moment dat, un echipaj de poliţie aflat în trafic a observat pe sensul opus o maşină de teren fără numere de înmatriculare, condusă de un tânăr de 22 de ani, care este suspect în dosarul de trafic cu utilaje furate din străinătate. La vederea maşinii Poliţiei, el a încetinit, apoi a accelerat brusc şi a izbit de trei ori duba Poliţiei. În timpul manevrelor, acesta a avariat trei maşini, iar poliţiştii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l opri.

Conform corespondentului Antena3, Andrei Şovan, suspectul a tras la rândul său asupra poliţiştilor, unul dintre ei fiind rănit. Gloanţele au ricoşat în vitrinele magazinelor, acţiunea petrecându-se în centrul oraşului Borşa.

Suspectul a reuşit să fugă. Au fost organizate filtre de poliţie pe principalele artere de circulaţie din zonă fiind aşteptată şi o echipă de intervenţie de la Baia Mare.

UPDATE: Şeful Serviciului Misiuni de la Jandarmeria Maramureş, maior Marin Teglaş, a declarat că cei doi bărbaţi au reuşit să fugă cu o motocicletă, spre o zonă muntoasă din apropierea localităţii.

El a precizat că bărbatul aflat la volanul maşinii care a intrat în duba Poliţiei se numeşte Mihali Nicoară, iar alături de acesta se mai afla o persoană, după agresiune cei doi fugind de la locul faptei cu o motocicletă.

Jandameria Maramureş a fost solicitată de către Poliţie să participe la căutările celor doi, în prezent fiind trimişi trei jandarmi, alţi cinci fiind pregătiţi să intervină, a mai spus maiorul Teglaş.

Martorii incidentului spun că gloanţele au ricoşat pe lângă ei şi că au văzut o fetiţă sărind dintr-o maşină aflată în trafic, din cauză că se speriase.

În Borşa, miercurea este zi de târg, astfel că s-a creat agitaţie în urma incidentului, în centrul oraşului fiind câteva zeci de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că Mihali Nicoară a fost implicat, în august anul trecut, într-un scandal în localitatea maramureşeană Crăciuneşti, unde a distrus bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitate şi l-a bruscat pe cantonier, adresându-i injurii şi ameninţări. Tânărul a trecut apoi peste barieră, iar în acest caz i-a fost deschis un dosar penal. Mediafax
articol în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: observator armă borsa