x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NU E BANC! De câţi poliţiştii e nevoie pentru ca un interlop periculos să fie pus în libertate

NU E BANC! De câţi poliţiştii e nevoie pentru ca un interlop periculos să fie pus în libertate

de Mara Raducanu    |    03 Iul 2014   •   14:11
NU E BANC! De câţi poliţiştii e nevoie pentru ca un interlop periculos să fie pus în libertate
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Anchetă internă  la Poliţia Capitalei. Trei subofiţeri de la arestul Poliţiei Capitalei sunt cercetaţi de procurori, după ce, în loc să-l trimită la penitenciar, ei au eliberat un interlop periculos - Adrian Botez, condamnat definitiv la zece ani de închisoare tentativă de omor, infracţiune petrecută în 2008.

Scenă de banc, interlop eliberat!
Mai exact, poliţiştii bucureşteni spun că pe 1 iulie, ar fi primit o hârtie de la instanţă prin care erau anunţaţi de condamnarea definitivă a lui Adrian Botez. Documentul a fost trimis mai departe la centrul de arest, conform procedurii, însă poliţiştii de acolo ar fi făcut o confuzie: în loc de ”condamnat”, au citit “eliberat”, potrivit Digi 24. ŞI, uite aşa, în loc să îl transfere pe bărbat într-un penitenciar, poliţiştii l-au eliberat. L-au scos din celulă, l-au pus să semneze mai multe documente şi l-au lăsat să plece. Pe numele lui Adrian Botez a fost emis un mandat european de arestare, deoarece acesta ar fi putut să plece din ţară. 

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei, s-a dispus efectuarea unor verificări interne pentru a se stabili împrejurările în care s-a dispus punerea în libertate a unui bărbat aflat în stare de arest preventiv. În plus, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.
“Totodată, la data de 1 iulie a.c., Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, de către 3 poliţişti, pe linie de reţinere şi arestare preventivă. De la momentul sesizării, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus măsuri în vederea depistării şi reîncarcerării persoanei în cauză”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

Interlopul Botez, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul “Bariera”
Pe 1 iulie, Adrian Botez a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l ucidă pe un alt interlop, Dumitru “Puiu” Mironescu, în 2008. Alte şapte persoane au fost condamnate la închisoare în acest caz. Adrian Marin Botez era liderul unei grupări de interlopi din Neamţ, care a încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu la bariera de cale ferată pe 14 februarie 2011. Oamenii legii au reuşit să-l reţină pe Adrian Botez, în luna mai 2014, într-un local public din Capitală. Adrian Marin Botez, zis “Ţâţă”, şi alţi şapte bărbaţi care, în 2011, au vrut să-l omoare pe Dumitru  Mironescu au fost condamnaţi definitiv, în 30 iunie, la pedepse cu executare cuprinse între nouă şi doisprezece ani de închisoare, în dosarul cunoscut ca “Bariera”.

×